Therese Johaug dopingsak:

Gjennombruddet: Dette gir Therese sjansen til å overbevise kritikerne

Først ville ikke kulturministeren ta opp Therese Johaugs sak i WADA. Så vil hun likevel. Det er bra.

SENTRAL MAKTPOSISJON: Kulturminister Linda Hofstad Helleland har som visepresident i WADA muligheten til å jobbe for full åpenhet i idrettens rettssaker. Da er det flott at hun har snudd i saken om offentlig CAS-høring for Therese Johaug. Her er Helleland på skitur med visepresident i IOC Nawal El Moutawakel . FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix.
SENTRAL MAKTPOSISJON: Kulturminister Linda Hofstad Helleland har som visepresident i WADA muligheten til å jobbe for full åpenhet i idrettens rettssaker. Da er det flott at hun har snudd i saken om offentlig CAS-høring for Therese Johaug. Her er Helleland på skitur med visepresident i IOC Nawal El Moutawakel . FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INGEN skal beskylde kulturminister Linda Hofstad Helleland for å være spesielt prinsippfast i spørsmålet om åpenhet i idretten, men det absolutt viktigste er at hun som visepresident i WADA nå likevel plutselig velger å støtte Therese Johaugs bønn om å få en åpen rettssak i Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS).

Da Helleland tidligere denne uka fortalte Dagbladet at hun ikke kom til å fremme noe ønske om åpne rettshøringer på det kommende styremøtet i WADA fordi spørsmålet ikke var på sakslista der, stod denne passive holdningen i grell kontrast med den hjemlige åpenhetsdebatten. Der har kulturministeren gjennom tydelige krav og budsjettkutt i åpenhetens navn drevet Norges Idrettsforbund fra skanse til skanse. Hensynet til fullt offentlig innsyn i noen gamle reiseregninger fra Sotsji-OL, har til nå fullstendig overkjørt idrettsledernes prinsipielle forsvar for at en norsk demokratisk frivillig bevegelse skal kunne styres uten politisk diktat.

Derfor framstod det mer enn merkelig at den ellers svært geskjeftige Helleland i den viktige posisjonen som visepresident i WADA, lot være å kjempe for Johaug og andre idrettsutøveres rett til åpne høringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer