Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjennombruddet kom da han grisetaklet Wenger

I dag har Touré United-spissene i siktet.

PROFFEN: Bildene fra Manchester City - Arsenal tyder på at Kolo Touré visste at Emmanuel Adebayor gikk over streken da han feiret City-scoring foran begges gamle supportere. Men Touré forsvarer lagkameraten til det siste. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
PROFFEN: Bildene fra Manchester City - Arsenal tyder på at Kolo Touré visste at Emmanuel Adebayor gikk over streken da han feiret City-scoring foran begges gamle supportere. Men Touré forsvarer lagkameraten til det siste. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

||| • Følg og diskuter Manchester United - Manchester City i livestudio fra kl. 14.30!

(Dagbladet.no): Ifølge Independent er det én historie Thierry Henry allerede har bestemt seg for å ta med når han en dag skriver selvbiografien.

Året var 2002, og Kolo Touré var på prøvespill i Arsenal. Ivorianeren hadde allerede smelt ned Henry, Dennis Bergkamp og Tony Adams, og fått beskjed av Martin Keown om å roe seg ned.

Men Touré var ute etter å gjøre inntrykk. Og da en langball gikk nedover sidelinja med en gråhåret franskmann på løp, tok han fart igjen. Og grisetaklet manager Arsene Wenger.

- Bra takler, er han ikke? Det liker jeg. Vi kjøper ham, sa Wenger.

Arsenal betalte SEC Abidjan halvannen million for å kunne benytte seg av de taklingene, og Kolo Touré tok fatt på det som skulle bli en verdsatt tid i London-klubben.

Ferguson er bekymret
Men nå har de to skilt lag. Og i dag er Touré klar for den største oppgaven i sin nye klubb, Manchester-derbyet mot United.

- Jeg tror han bare er veldig bekymret for det som skjer her, sier Touré, og tenker på Alex Fergusons uttalelser om City i det siste.

- Han vet at spillerne vi har hentet ikke bare er topp kvalitet, men ekte profesjonelle som vil ha laget på toppen av tabellen. Det er mentaliteten. Det er som når du er best på skolen og en ny gutt begynner i klassen - en gutt som er veldig god i alle fag. Du liker ikke det, gjør du vel?

Tourés metafor er ikke tilfeldig. For ivorianeren vet hva det vil si å jobbe for å være best i klassen.

- Jeg har gjort ting som ingen andre spillere har gjort. Jeg har solgt aviser i veikanten, pusset sko for under et pund. Jeg var 12 år, og jeg måtte gjøre det for å kunne spise, for familien min var veldig, veldig fattig, sier Touré.

- Jeg har alltid vært en person som har villet kjempe for hvert eneste øre. Jeg sier til den lille jenta mi at om hun har lyst på en presang så må hun jobbe for det, for ingenting er gratis her i livet, sier City-backen.

Forsvarer Adebayor
Tourés profesjonalitet har blitt satt i kontrast til City-spiss Emmanuel Adebayor i britiske medier den siste tiden. Tourés overgang fra Arsenal har tilsynelatende vært enklere å svelge for fansen, og forrige helg viste han at han fortsatt har dem i tankene.

Da Adebayor tok hundremetersløpet for å feire sin scoring foran gamlefansen, løp Kolo Touré etter. Ikke bare for å gratulere lagkameraten, men tydelig også for å forsøke å dempe den hånende gesten Adebayor nå er under etterforskning for.

Men Touré forsvarer Adebayor. Også for angrepet på Robin van Persie, som gjør at Togo-spissen ikke kan delta mot United i dag.

- Du kan se at Robin gikk inn med begge bein i den første taklingen, og så tror jeg Ade bare så etter et sted å lande. Åpenbart var Robin i veien, og det var bare det som skjedde. Etter kampen tok de hverandre i hånda. Jeg var der. De snakket med hverandre og Ade unnskyldte seg overfor van Persie, sier han.

I dag finnes det ingen unnskyldninger for å ikke gi alt mot erkerivalen i Manchester-derbyet.

GAMMEL KJENNING: Det er kanskje hans første Manchester-derby, men Kolo Touré er godt kjent med tøffe oppgjør mot Nemanja Vidic og United.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
GAMMEL KJENNING: Det er kanskje hans første Manchester-derby, men Kolo Touré er godt kjent med tøffe oppgjør mot Nemanja Vidic og United.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling