Gjennombruddet!

Norge-Russland: 25-25. Torsdag brøt håndballgutta en barriere da de slo Slovenia. Gårsdagens poeng mot verdenseneren Russland var enda større. - Dette var vårt definitive gjennombrudd. Historisk, sier Christian Berge til Dagbladet.

For å beskrive noen av følelsene resultatet utløste: Da Dagbladet ringte Christian Berge etter kampen i går, satt han i en annen telefon. Med mamma.

- Var hun fornøyd, eller?

- Ja, hun felte nok en tåre over resultatet, ler Christian Berge. Nesten litt rørt, han også.

Vil ha skryt

For er det noe håndballgutta trenger, så er det engasjement, og glede fra TV-publikummet hjemme i Norge. De sponsorløse herrene har i årevis havnet i skyggen av våre seiersvante jenter.

- Vi har ikke fått mye skryt. Nå vil vi ha litt. Det synes jeg vi fortjener. For oss er det veldig stort å ta poeng mot Russland. Det føles som en seier, sier Berge.

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen var i ekstase etter guttas oppvisning.

- Er du fortsatt til stede i Frankrike? spurte vi på telefonen.

- Nei. Jeg er ikke i Frankrike. Jeg er i himmelen, smalt det fra Johannessen.

Presidenten trenger attraktive herrer i Håndball-Norge, og framgangen under VM gir forbundet gode kort når de skal forhandle om en ny hovedsponsoravtale til gutta.

- Ja, dette senker ikke markedsverdien. Og det betyr enormt for norsk håndball at guttas innsats blir godt mottatt hjemme i Norge. Vi håper å ha på plass en ny avtale snart, sier Johannessen til Dagbladet.

Får skryt

For etter den lille ringerunden Dagbladet hadde til landslagsdamene i går kveld, så er det tydelig at gutta endelig er i ferd med å kvitte seg med B-stempelet de har båret. Trener Christer Magnusson er fryktelig stolt over spillerne.

- Men jeg håper ikke denne kampen tapper oss for krefter videre i mesterskapet. Men vi er veldig stolte av det vi har gjort, og det betyr enormt mye for gutta, sier Magnusson til Dagbladet.

Han utfordrer Håndballforbundet til å satse mer på herrene.

- Nå har vi vist hvor stort potensial vi har i dette laget. Jeg er fornøyd med støttet fra forbundet, men kunne tenke meg enda større satsing, på stipender til spillere, og ressurser til å spille flere harde turneringskamper utenfor mesterskap, sier han.

For nå begynner gutta å tro på seg sjøl. For alvor.

- Betyr dette resultatet at dere er like gode som Russland. Eller var det et blaff?

- Nei, vi er jo så gode. Det er bare å få det ut i hver kamp, sier Christian Berge. Med ettertrykk.

ENER: Christian Berge har løftet Norge opp i verdenstoppen. - Dette var vårt gjennombrudd. Vi fortjener skryt nå, sier den glade trønderen.