TESTER KNEET: Norway's Aksel Lund Svindal, fer fra rennet i Val Gardena før jul. Foto: NTB Scanpix
TESTER KNEET: Norway's Aksel Lund Svindal, fer fra rennet i Val Gardena før jul. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Gjennomkjøringen gikk bra og han kjørte helt klart ikke for fullt

De norske beskjedne på Wengen-trening

Aksel Lund Svindal testet kneet da Kjetil Jansrud hadde sjette beste tid i den første gjennomkjøringen av Wengen-løypa.

De norske løperne tok det relativt forsiktig ned en forkortet Lauberhornløype på 2682 meter.

Raskest var italienske Peter Fill som brukte 1.45,55 minutter. Kjetil Jansrud var først i aksjon av de norske og var 0,45 sekunder bak på en sjetteplass. Jansrud var raskest på andre mellomtid, men tapte jevnt nedover i traseen.

Aksel Lund Svindal kjørte først og fremst for å teste om kneet holder til å kjøre lørdagens utforrenn. Han var 1,28 sekunder bak, og havnet dermed noe lenger nede på resultatlisten.

- Gjennomkjøringen gikk bra og han kjørte helt klart ikke for fullt. Han kjører nok i morgen også hvis ikke snøen ødelegger. Da er det også snakk om å få kjørt gjennom løypa helt fra toppen. Det fikk man ikke i dag, sier landslagssjef Christian Mitter til NTB.

Det er viktig for arrangørene å få en gjennomkjøring. Tirsdag flyttet man starten fra 12.30 til 10.15 fordi det var meldt om snø. Nå kan det arrangeres renn lørdag i en forkortet løype. Hvis man skal kjøre samtlige 3,5 kilometer må toppdelen kjøres igjennom enten onsdag eller torsdag.

- På første gjennomkjøring forsøker løperne ofte å føle seg litt fram og teste ut både ski og utstyr. Heller ikke Kjetil hadde toppfarten inne mot slutten, sa Mitter.

Aleksander Aamodt Kilde var enda mer beskjeden. Han var hele 2,06 sekunder bak.

Det skal kjøres kombinasjon med utfor og slalåm fredag, lørdag er det utfor, mens slalåmrennet går søndag.

(NTB)