Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset i Serie A

Gjenopptar treningen - spillerforeningen raser

Napoli, Lazio og Cagliari vil begynne å trene igjen til neste uke, tross koronapandemien. Det blir ikke tatt godt imot hos den italienske spillerforeningen.

SKAL I GANG MED TRENING IGJEN: Chiro Immobile og Lazio. (AP Photo/Andrew Medichini)
SKAL I GANG MED TRENING IGJEN: Chiro Immobile og Lazio. (AP Photo/Andrew Medichini) Vis mer

- Etter noen dager med stopp vil den sportslige aktiviteten til førstelaget gjenopptas innen kort tid. (Lazio) skal tilbake på jobb mandag 23. mars, skrev Lazio på sine hjemmesider.

Dagen etter slang Cagliari seg på og annonserte mandagstrening, før Napoli kunngjorde at laget skulle begynne å trene igjen fra onsdagen av.

Cagliari forsikret om at spillerne vil bli delt inn i grupper for å forsikre at de overholder helsetiltakene, men president i spillerforeningen Damiano Tommasi er kritisk til Serie A-klubbenes treningsplaner.

- Å trene nå, to måneder før ligaen starter opp igjen, gir ingen mening. Det er farlig også, sa Tommasi til spillerforeningens hjemmeside, ifølge Ritzau.

Tidligere i uken sa Italias idrettsminister Vincenzo Spadafora at Serie A kunne starte opp igjen fra 3. mai.

Alle sportsarrangementer i Italia har vært suspendert siden 9. mars i landet som har blitt hardt rammet av koronaviruset med over 4000 dødsfall grunnet viruset. Det er mer enn noe annet land.

Thorsby smittet

Norge har én spiller i Serie A. Morten Thorsby har denne sesongen gjort sine saker meget godt i den Sampdoria, men er nå, i likhet med flere lagkamerater, smittet av coronaviruset.

- Det går fint med meg. Jeg hadde lette symptomer i går. I dag fikk jeg svar på testen. Jeg er ved godt mot, får tett oppfølging fra klubben og følger instruksene far italienske helsemyndigheter, sa Thorsby da smitten ble kjent for en uke siden.

Klubben har stengt treningssenteret og alle spillerne og trenerne er satt i karantene.

Serie A var naturlig nok den første toppligaen i Europa som suspenderte kamper. Ligaen har heller ikke utelukket at sesongen ikke blir fullført som følger av viruset. Her har eksempelvis Premier League gått motsatt vei, og fastslått at sesongen skal fullføres, dog sannsynligvis bak lukkede dører og uten supportere.

Hele Norges coronakart