JUBEL: Jakob Ingebrigtsen vinner 1500 m i regnværet i Byrkjelo.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JUBEL: Jakob Ingebrigtsen vinner 1500 m i regnværet i Byrkjelo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Friidretts-NM

Gjenstander kom flygende ut på banen: - Hva skjedde?

Jakob Ingebrigtsen var som ventet i egen klasse på 1500-meteren under friidretts-NM lørdag. Men været skapte utfordringer.

BYRKJELO (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen vant helt oppskritftsmessig 1500 meteren i NM, på tiden 4.03,54. Men det var ikke helt uten dramatikk.

Været i Byrkjelo satte sitt preg på dagens konkurranse. Det regnet, blåste og var rundt 10 grader i NM-byen. På et tidspunkt var strømmen på stadion også gått.

Allerede på den første runden kom en paraply blåsende ut på banen foran feltet.

- Det ser komisk ut. Plutselig stopper det helt opp, og vi er fem løpere i bredden, sier Jakob Ingebrigtsen når han får se løpet.

Han fortsetter:

- Jeg måtte spørre hva som skjedde. Det var voldsomme greier, sier 17-åringen.

UVÆR: Det blåste og regnet under NM på Byrkjelo lørdag.
UVÆR: Det blåste og regnet under NM på Byrkjelo lørdag. Vis mer

Kikket seg over skulderen

Det var Ingebrigtsens andre NM-gull. Han bedyrer at han aldri har løpt i forhold som dette.

- Det må være ekstra spennende for de som ser på at det spiller flere ting inn. Det er nok spenning i 1500 meter fra før, men det var kanskje prikken over i-en at det kom vind på oppløpet, sier 17-åringen.

En runde før mål satte han fart, og så ut til å ikke kikke seg tilbake. Men han innrømmer at han kikket seg over skulderen.

- Det er stort å bli norgesmester igjen. Det er kult. Jeg så meg tilbake et par ganger for å følge med på konkurrentene og hvor de lå. Men jeg følte jeg hadde god kontroll, sier Ingebrigtsen.

Juniorrekord

Tidligere denne sesongen har 17-åringen senket den europeiske juniorrekorden på distansen til 3.31.18, hvilket gjør ham til nest beste nordmann noen gang. I NM gikk det ikke like raskt under tunge forhold i Byrkjelo.

Jakob Ingebrigtsen fulgte samtidig opp de siste årenes familiedominans på 1500 meter. Storebror Henrik har selv fem NM-medaljer i øvelsen med gull i 2010, 2012 og 2014.

Lørdagens NM-tittel kom i kjølvannet av en tøff treningsuke for Ingebrigtsen-brødrene. Nå venter nye konkurranser.

Diamond League-finalen går torsdag 30. august.