EM-gull til Mol/Sørum

Gjentok bragden: - Blant tidenes største

Anders Mol og Christian Sørum herjet med de russiske hjemmehåpene.

GULLGUTTER: Christian Sørum og Anders Mol har vært i ellevill form denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
GULLGUTTER: Christian Sørum og Anders Mol har vært i ellevill form denne sesongen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Anders Mol og Christian Sørum er europamestere i sandvolleyball. De slo den russiske duoen Ilja Lesjukov og Konstantin Semenov på motstandernes hjemmebane.

Nordmennene tok Norges første EM-gull siden 1997 i fjor, og gjentok bragden i år.

- Den hører hjemme i Norge, ropte Mol til kamera da seieren var i boks.

Mol/Sørum viste strålende spill i finalen, og fikk overtaket i kampen ved å vinne det første settet. I det andre settet fikk Norge hard kamp fra de russiske hjemmefavorittene, men til slutt kunne de strekke hendene i været for seier. Dermed forsvaret de EM-gullet.

- For et øyeblikk for Norge! De er raskt i ferd med å bli blant de største i denne sporten. Nå må de regnes blant tidenes beste duoer i sandvolleyball, mente kommentatoren.

VÅGALT: Her spiller den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum mot Clemens Doppler og Alexander Horst - på Riesenrad i Wien. Den er 65 meter høy. Video: Beach Major Series Vis mer

Dominans

To meter og ti centimeter høye Semenov skapte en del problemer for den norske duoen i det første settet, og lagene fulgte hverandre tett. Men halvveis i åpningssettet fikk nordmennene et overtak. Mol er også svært god i blokkspillet, og Norge rykket fra russerne. De vant til slutt det første settet 21-12.

Mol/Sørum fikk god kamp i det andre settet også, og faktisk hadde russerne overtaket en liten periode. Norge tok seg imidlertid ordentlig sammen, og seilte ifra på slutten av settet. Det andre settet ble vunnet 21-17.

Dramatikk

Mol og Sørum har vært i fryktinngytende form hele sesongen, men det var ikke uten dramatikk at de tok seg hele veien til finalen i Russland.

Tidligere på dagen spilte de semifinale mot polakkene Piotr Kantor og Bartosz Losiak, og havnet under etter det første settet.

Den norske superduoen slet mer enn normalt, men hentet fram superkreftene da de trengte det som mest. I tillegg ble de godt hjulpet av en polsk skade da det så som mørkest ut.

Kantor tråkket over etter å ha servet midt i det andre settet og vred seg i smerter på sidelinjen da han fikk medisinsk behandling. Mol og Sørum er vant til å vinne fordi de er best, og det var derfor med litt blandede følelser de kunne smile for finaleplass.

- Polen spilte veldig bra og hadde taket på oss. Så ble han (Kantor ) skadd også vinner vi. Det er litt blandede følelser. Det er utrolig gøy å være i en EM-finale, men litt kjedelig at det blir på denne måten, sa Sørum til Norges Volleyballforbund etter kampen.

Historiske

Tidligere i år ble Mol/Sørum tidenes mestvinnende sandvolleyball-lag. Ingen norske lag har vunnet flere turneringer i verdensserien i sandvolleyball enn duoens åtte.

Den norske duoen slo for alvor igjennom for nesten nøyaktig ett år siden, da de vant femstjernersturneringen i Gstaad. Siden har de dominert fullstendig.

Dermed gikk de forbi Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide, som tok sju seire på 90-tallet. Mens Kvalheim og Maaseide brukte flere år på sju, tok det nøyaktig ett år for Mol og Sørum å klare åtte.