KUTTET LØYPA MED NOEN KILOMETER: Tord Asle Gjerdalen tabbet seg skikkelig ut i NM-løypa.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
KUTTET LØYPA MED NOEN KILOMETER: Tord Asle Gjerdalen tabbet seg skikkelig ut i NM-løypa. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Gjerdalen fikk høre at han ledet med fire minutter

Én av mange som tabbet seg ut i NM-løypa.

VOSS (Dagbladet): Seks av herreløperne fullførte aldri dagens NM-distanse i Voss.

Blant dem var landslagsløper Tord Asle Gjerdalen og rekruttlandslagets Finn Hågen Krogh - som begge tok feil av løypemerkingen og gikk feil.

For Gjerdalen gikk det galt etter cirka fire kilometer. I stedet for å ta en 180-graderssving og gå tilbake til stadion, stakk han rett ut i den andre femkilometerstraseen.

- Jeg kuttet sikkert løypa med to kilometer eller noe, sier Gjerdalen til Dagbladet.

Trodde han ledet Et par kilometer ut i den andre sløyfa ble han sekundert - en sekundering som selvsagt var for god til å være sann.

- Jeg fikk høre at jeg ledet med fire minutter, sier Gjerdalen.

Han var irritert der og da, men har ingen problemer med å spøke om sin egen blunder når Dagbladet ringer.

- Jeg var vel i litt andre tanker. Jeg så noen bra damer som sto i svingen der, ut i løype nummer to, sier han.

Selv om flere andre løpere gjorde samme tabbe som Gjerdalen i NM-løypa, skylder han ikke på andre enn seg selv.

- Det var skilta. Det var jeg som ikke fulgte med. 120 andre klarte å gå riktig, så det var ikke for dårlig merket. Dette var kun min egen feil, og jeg visste jo egentlig hvor jeg skulle gå, sier han.

45-åring med sensasjon Kristen Skjeldal (45), som definitivt sto for dagens største sensasjon gjennom å bli nummer ni på hjemmebane, mener de som gikk feil bare har seg selv å takke.

- Det er veldig kjedelig for dem som går feil, men det er løpernes eget ansvar. Både å sette seg inn i løypekartet, og gå gjennom løypa på forhånd. Jeg synes ikke de har noe å klage på. Se på skiskytterne, de har mange forskjellige runder å passe på, mens langrennsløpere er heldig sånn sett. Så dette må folk ta på egen kappe, sier han til Dagbladet.

Tord Asle Gjerdalen synes ikke det er et tankekors at gamlegutta Skjeldal og Alsgaard satte landslagsløperne på plass, med unntak av Martin Johnsrud Sundby.

- Gamle og gamle, jeg vil si det er en veldig god nyhet. Det betyr at jeg kan satse i mange år, sier han.