GÅR FOR LANGLØP: Tord Asle Gjerdalen delte sesongen i to i fjor. Han satset først på VM og så på langløpene. Dermed ble ikke sesongen som han hadde håpet og trodd.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GÅR FOR LANGLØP: Tord Asle Gjerdalen delte sesongen i to i fjor. Han satset først på VM og så på langløpene. Dermed ble ikke sesongen som han hadde håpet og trodd. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Gjerdalen satser på langløp - og vil vinne alle rennene

Motivert for ny sesong.

Tord Asle Gjerdalen delte sesongen i to i fjor. Han satset først på VM og så på langløpene. Dermed ble ikke sesongen som han hadde håpet og trodd.

- I fjor ble det en litt 50-50 sesong for meg, der jeg faktisk valgte å trene mest mot VM, men der jeg halvveis i sesongen, rundt juletider, fikk beskjed om at VM-toget var gått, forteller Gjerdalen til NTB.

- Nå er det bare langløp som gjelder. Målet er, litt artig sagt, å vinne alle skirennene. Hvor mange jeg klarer, får vi telle opp etter sesongen, sier han. Han legger heller ikke skjul på at han er supermotivert for å ta fatt på 2015-16-sesongen med nye lagkamerater som han tror kan bidra mye

- Jeg er i hvert fall blitt skikkelig motivert før en ny sesong. Dette er ordentlig kult og noe jeg har lyst til å satse skikkelig på. Jeg gleder meg til å gå i gang med fulldedikert stake- og langløpstrening, forklarer han.

Glede Gjerdalen mener det er en ære og bare positivt å få det svenske VM-esset Johan Olsson inn i laget (Team Santander).

- Jeg kan ikke si annet enn at det er en stor glede å få med Johan Olsson. Vi fikk jeg sjansen til å hilse skikkelig på ham allerede under avslutningen av forrige sesong, og det er ikke til å komme fra at det er veldig lærerikt å ha med en så god skiløper. Han kommer i tillegg fra et annet land med en helt annen kultur og andre treningserfaringer. Det betyr mye, mener Gjerdalen.

- Han kommer til å bety mye for laget vårt både når det gjelder motivasjon og utfordringer. Han kan komme inn med mye erfaring og røpe litt hemmeligheter fra andre steder. Han kan også bety to, tre, fire seirer til laget vårt neste år, legger han til.

Vasaloppet Også Tord Asle Gjerdalen har blinket seg ut Vasaloppet på nærmere 90 kilometer som et desidert høydepunkt kommende sesong, men han vet det blir mange om beinet, for det er også et løp lagkamerat Johan Olsson er sugen på å vinne.

- Vasaloppet er det største. Deretter kommer Marcialonga og Birken. Men det er mange artig skiløp, forklarer Tord Asle Gjerdalen til NTB.

- Det er også kamp om ei gul trøye og sammenlagtseieren i langløpscupen, og det er selvsagt noe å tenke på, sier han. Og forhåndstreningen er han i gang med, selv om det har gått noe trådt i starten.

- Nå er jeg i gang med sesongen, men foreløpig har gått litt tregt, for jeg har slitt med litt sykdom. Nå håper jeg forkjølelsen snart slipper, slik at jeg kan begynne å trene for fullt, for nå føler jeg faktisk at jeg begynner å henge litt etter, og det er ikke bra, selv på denne tiden av året, sier Gjerdalen

- Det gjelder å være så godt forberedt som mulig når vi kommer til start for alvor utpå høsten, legger han til.

(NTB)