Uhrenholdt Jacobsen og Brandsdal blir mentorer

Gjerdalen starter nytt lag

Tord Asle Gjerdalen har fått med seg blant annet Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eirik Brandsdal i teamet på sitt nye langløpslag som skal jobbe sammen for samme visjon: Å hjelpe flere unge utøvere til å kunne stå i idretten lenger, selv om de ikke er i toppen av resultatlistene.

STARTER NYTT LAG: Tord Asle Gjerdalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STARTER NYTT LAG: Tord Asle Gjerdalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april forlot Tord Asle Gjerdalen langløpslaget til Aukland-brødrene, Team Ragde Eiendom.

Nå starter i stedet Tord Asle Gjerdalen opp sitt eget langløpslag «Team XPND Fuel of Norway» - med profilene Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eirik Brandsdal som mentorer i laget.

Et sentralt mål for det nyoppstartede laget er å hjelpe flere å være aktive i idretten lenger, med et særlig mål om å rekruttere flere jenter til langrennssporten.

- Vi tenker ikke bare resultater. Vi har en visjon om at flere unge idrettsutøvere skal stå i idretten lenger. Mange faller fra for tidlig. Vi forventer ikke at alle skal bli best, men at de kan holde på lenge. Vi ønsker å ta et samfunnsansvar, sier Tord Asle Gjerdalen til Dagbladet.

- Jeg gjør ikke comeback som utøver, men ønsker å bidra mot den langsiktige jentesatsingen. Min rolle blir å bidra med den kunnskapen og kompetansen jeg sitter med. Jeg er glad for at Tord tar seg av toppidrettssatsingen. Jeg ser fram til å bidra på en ny måte, presiserer Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Eirik Brandsdal gjør heller ikke comeback, men inngår i likhet med Uhrenholdt Jacobsen i en mentorrolle i Gjerdalens nyoppstartede lag.

- Når Tord lanserte denne visjonen for laget, falt jeg veldig for ideen. Jeg ønsker å bidra best mulig, ikke minst inn mot unge talenter, sier Brandsdal.

Gjerdalen, vant Marcialonga tre år på rad fra 2015-2017 og vant totalt fire VM-medaljer som langrennsløper, fortsetter langløpssatsingen på dette nye laget med Ingeborg Dahl, Kristoffer Nielsen og Thomas Ødegården som lagkamerater.

Samtidig ønsker teamet å bidra til å bygge til norsk idretts framtid, ved å bidra til rekruttering og trening av talentfulle utøvere med fokus på jenter, samt skape engasjement hos publikum.

Der Gjerdalen har forsvunnet ut av Auklands langløpslag Team Ragde Eiendom, har for øvrig Marit Bjørgen kommet inn.

Verken Astrid Uhrenholdt Jacobsen eller Eirik Brandsdal har planer om å gjøre det samme, men Jacobsen sier hun er åpen for å gå noen skirenn.

For Bjørgens del, er skussmålene gode:

- Det eneste Marit mangler er erfaringen ved å gå langløp. Det fysiske og tekniske har hun inne, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Du kan lese mer om det her:

Også Petter Northug og John Arne Riise trener godt for tiden og kan dukke opp i langløp til vinteren. Les mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer