Uhrenholdt Jacobsen og Brandsdal blir mentorer

Gjerdalen starter nytt lag

Tord Asle Gjerdalen har fått med seg blant annet Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eirik Brandsdal i teamet på sitt nye langløpslag som skal jobbe sammen for samme visjon: Å hjelpe flere unge utøvere til å kunne stå i idretten lenger, selv om de ikke er i toppen av resultatlistene.

STARTER NYTT LAG: Tord Asle Gjerdalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STARTER NYTT LAG: Tord Asle Gjerdalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I april forlot Tord Asle Gjerdalen langløpslaget til Aukland-brødrene, Team Ragde Eiendom.

Nå starter i stedet Tord Asle Gjerdalen opp sitt eget langløpslag «Team XPND Fuel of Norway» - med profilene Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eirik Brandsdal som mentorer i laget.

Et sentralt mål for det nyoppstartede laget er å hjelpe flere å være aktive i idretten lenger, med et særlig mål om å rekruttere flere jenter til langrennssporten.

- Vi tenker ikke bare resultater. Vi har en visjon om at flere unge idrettsutøvere skal stå i idretten lenger. Mange faller fra for tidlig. Vi forventer ikke at alle skal bli best, men at de kan holde på lenge. Vi ønsker å ta et samfunnsansvar, sier Tord Asle Gjerdalen til Dagbladet.

- Jeg gjør ikke comeback som utøver, men ønsker å bidra mot den langsiktige jentesatsingen. Min rolle blir å bidra med den kunnskapen og kompetansen jeg sitter med. Jeg er glad for at Tord tar seg av toppidrettssatsingen. Jeg ser fram til å bidra på en ny måte, presiserer Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Eirik Brandsdal gjør heller ikke comeback, men inngår i likhet med Uhrenholdt Jacobsen i en mentorrolle i Gjerdalens nyoppstartede lag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer