TAKK! Tord Asle Gjerdalen takket syke Martin Johnsrud Sundby etter å ha tatt en sterk bronsemedalje på dagens 15 kilometer i VM.
TAKK! Tord Asle Gjerdalen takket syke Martin Johnsrud Sundby etter å ha tatt en sterk bronsemedalje på dagens 15 kilometer i VM.Vis mer

Gjerdalen til lagkameraten: Tusen takk!

Takker syk Sundby etter bronseløpet.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Tord Asle Gjerdalen satte toppen på kransekaka da han gikk inn til bronsemedalje på 15 kilometer fristil. Og det som reserve.

Martin Johnsrud Sundby var opprinnelig plukket ut til laget som skulle gå 15 kilometeren, men har de siste par dagene slitt med sår hals. Da gikk stafettpinnen til Gjerdalen.

- Han er ikke mye sjuk, han har bare litt vond hals. Han vet hvor hardt det er å gå skirenn, og dette vitner om hvor stor respekt for lagkamerater og konkurrenter han har. Å gi bort plassen sånn. Så, tusen takk, det setter jeg pris på, sier Gjerdalen.

Gjerdalen fikk i går en advarsel om at han kanskje måtte gå dagens renn, men det var først i dag tidlig Sundby tok den endelige avgjørelsen.

Så viser han seg som en superreserve, og går inn til bronsemedalje.

- Det er sånn med Norge. Å gå langrenn er stort, og mange vil gå fort. Det er moro dette, sier Gjerdalen til Dagbladet.

Petter Northug vant dagens renn, Gjerdalen tok bronse, mens Sjur Røthe endte på femte og Finn Hågen Krogh ble nummer 31.

Sundby har fortsatt mulighet til å bli frisk innen fredagens stafett. Det vitner om at Norge har et solid lag i forkant av den. Men hvem som får gå stafetten, tenker ikke Gjerdalen på foreløpig.

- Det er vanskelig å ta ut et lag, så dette må Vidar (Løfshus) og Trond (Nystad) finne ut av. For oss er det mange som kan gå. At reserven tar medalje sier sitt, fastslår han.