- Gjerdet skulle vært skrudd sammen med noe annet enn tannpirkere

Klanen-talsmann om gjerdekollaps og slåsskamp på tribunen.

Strømsgodset - Vålerenga 3-2

(Dagbladet): Vålerenga tapte 3-2 da de gjestet Strømsgodset og Drammen. Tidligere Vålerenga-spiller Lars Iver Strand senket gamleklubben med sin scoring nesten to minutter på overtid.

Rett før pause, etter Kristofer Hæstads 2-1-scoring, kollapset et gjerde ved tribunen der Klanen sto.

Det var et rekkverk på rundt 20 meter som løsnet, og en kvinne falt ned fra tribunen.

- Det var trengsel mot et gjerde, som brøt sammen. Vi har fått melding om at det var en dame som havnet i klem, men etter å ha blitt undersøkt, er hun tilsynelatende uskadd og fortsetter å se kampen i annen omgang, sa operasjonsleder Håkon Grøttland ved Nedre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Klanen klager ikke Talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, var på tribunen da gjerdet kollapset og sier det skjedde uten dramatikk.

- Ja, jeg falt over personen foran meg på tribunen, men slikt tåler vi. Vi ønsker ikke å klage, og det er bedre å stå på en litt dårlig tribune enn i en gressbakke. Et tips er kanskje at gjerdet skulle vært skrudd sammen med noe annet enn tannpirkere, sier Kjellsen til Dagbladet.

FRAKTET VEKK: En person ble fraktet vekk etter at et gjerde kollapset på Marienlyst.   Foto: Anette Karlsen / Scanpix
FRAKTET VEKK: En person ble fraktet vekk etter at et gjerde kollapset på Marienlyst. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer

- Det viktigste er å få lov til å stå tett, og juble og tulle sammen. Vi var vel kanskje 1300 personer der det er plass til rundt 1000. Men jeg mener det er viktig å opprettholde et godt tilbud til bortesupportere, sier Klanen-talsmannen.

To fans slåss Underveis i kampen ble to VIF-supportere fraktet bort fra arenaen. Ifølge et øyenvitne skal flere VIF-supportere ha blitt pågrepet av politiet på grunn av slåssing seg imellom, skriver NTB.

- Ja, jeg har hørt om hendelsen, og gudene vet hva som skjedde. Det må dreie seg om ivrige folk som starter å drikke for tidlig, sier Kjellsen.

- Vet du hva som er grunnen til slagsmålet?

- Nei, men det er sjeldent jeg hører om VIF-supportere som krangler. I så fall er det dumt å dra til Drammen for å gjøre opp mellom seg. Det hele er meningsløst, sier Kjellsen.