TETT, JEVNT OG MÅLLØST:Micahel Dawson og Luke Young i en av kveldens mange dueller på White Hart Lane. Villa forsvarte seg godt i 90 minutter og tok et poeng i London. Foto : AFP
TETT, JEVNT OG MÅLLØST:Micahel Dawson og Luke Young i en av kveldens mange dueller på White Hart Lane. Villa forsvarte seg godt i 90 minutter og tok et poeng i London. Foto : AFPVis mer

Gjerrige Villa stoppet Defoe og Crouch

Forsvarte seg til poeng.

||| (Dagbladet): Tottenham — Aston Villa 0-0 (0-0)

Med bare 18 baklengsmål er Aston Villa det aller gjerrigste laget i Premier League.

Etter kveldens 90 minutter på White Hart Lane er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Spurs styrte kampen fra start til slutt, men store muligheter for Peter Crouch, Jermaine Defoe, David Bentley og Tom Huddlestone ble alle effektivt stoppet av oppofrelse og klokt forsvarsspill hos Brad Friedel, Richard Dunne og kompani.

- Det var vanskelig fordi Tottenham er et veldig godt lag. Vi kom hit for å få med oss poeng, så vi er bra fornøyde, sier Villa-stopper Richard Dunne ifølge Sportinglife.

Skapte sjanser
Både Bentleys presise dødballer og Crouch sin enorme rekkevidde ga Villa trøbbel tidlig, men det manglet presisjon i hjemmelagets spill når det nærmet seg mål.

Gabby Agbonlahor kom nærmest for gjestene etter knappe halvtimen da han plukket opp en retur Tottenham-keeper Heurelho Gomes. Brasilianeren gjorde imidlertid opp for den skumle returen med en strålende benparade.

Utover i omgangen var det tidvis enveiskjøring mot Villa-målet, og fem minutter før pause var det bare en strålende Brad Friedel som sørget for at gjestene kunne nyte pause-teen med null baklengs.

ER DET MULIG!?:Jermaine Defoe og Peter Crouch fortviler over en av mange misbrukte muligheter. Foto: AFP
ER DET MULIG!?:Jermaine Defoe og Peter Crouch fortviler over en av mange misbrukte muligheter. Foto: AFP Vis mer

Ledley King styrte den strøkne dødballen fra Bentley på mål, men den 38-årige amerikaneren fikk en hånd på ballen. Returen satte Jermaine Defoe over mål.

Crouch nærmest
Kampen fortsatte i samme spor etter sidebytte. Tottenham trillet mye ball, men maktet sjelden å spille seg frem til blanke målsjanser foran Brad Friedel.

På tampen ville Tottenham ha straffespark da Jermaine Defoe gikk i bakken etter en duell med Stilian Petrov.

- Det så ut som straffe, men vi fikk den med oss og er glade for det, sier Villa-stopper Richard Dunne.

Kampen endte 0-0, Tottenham står med 43 poeng på 5.plass, mens Villa står med 41 poeng på 7.plass med en kamp mindre spilt.

John Carew spilte 70 minutter for Aston Villa uten å gjøre seg spesielt bemerket.

Dagbladet kommer tilbake med mer.