Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjersem kvalifiserte seg etter sitt beste løp noengang

- Jeg er målløs.

SENSASJON: Anne Line Gjersem gjennomførte sitt kortprogram med stil, og får etter en svenske-tabbe gå friprogrammet i morgen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet.
SENSASJON: Anne Line Gjersem gjennomførte sitt kortprogram med stil, og får etter en svenske-tabbe gå friprogrammet i morgen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Anne Line Gjersem (20) kom til OL i Sotsji som første norske kunstløper på hele femti år.

I dag fikk hun sin OL-debut - og for en fantastisk debut fra den unge kunstløperen.

- Målløs Med en poengsum på 48,56 poeng så hun ut til å ikke klare å ta seg videre til morgendagens friprogram.

Hun la seg etter løpet på en foreløpig 15. plass, med ti løpere igjen - men regnet med at alle bak henne ville passere henne, slik at hun akkurat havnet bak de beste 24 som kvalifiserer seg.

Senere, etter en tabbe fra den svenske kunstløperen Viktoria Helgesson kom kontrabeskjeden da Anne Line var i gang med nedjoggingen:

Hun får gå friprogrammet. Svensken fikk 47,84 poeng etter fallet.

- Jeg er målløs, nå betyr ikke feilen noe mer. Nå er jeg overlykkelig, vet nesten ikke hva jeg skal si eller gjøre, forteller Gjersem til Dagbladet.

Fornøyd Med et kortprogram vel gjennomført til Ashrams Maria and the Violin String, gjorde hun ingen store feil. Dermed fikk hun en poengsum på 48,56 poeng. Det så en stund til ut til å ikke være nok til å ta seg videre til morgendagens kortprogram.

 SPENT:  Anne Line Gjersem var veldig spent da hun satte seg ned etter sitt gjennomførte løp. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet.
SPENT: Anne Line Gjersem var veldig spent da hun satte seg ned etter sitt gjennomførte løp. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet. Vis mer

- Jeg har det bra. Det var en liten miss, jeg er fornøyd med programmet. Jeg var veldig nervøs, og kjente det, men jeg koste meg på isen. Jeg er fornøyd med innsatsen jeg har gjort, sier Gjersem selv til Dagbladet.

Kunstløperen kunne kjenne på kroppen at hun skulle ut på OL-isen.

- Jeg kjente på kroppen at dette var noe stort. Jeg synes at jeg presterte bra, og det var en stor opplevelse. Jeg kunne kanskje gjort litt bedre hopp i starten og hatt større fart i hele programmet, men jeg er stort sett fornøyd, sa Gjersem.

Gjersem endte på en 24-plass.

Støtte fra søsteren Søsteren Camilla ringte henne like etter at hun var i aksjon.

- Hun ga meg mange rosende ord. Hun er min største fan og støtte, sa hun.

Det er bare de 24 beste av i alt 30 i kortprogram-øvelsen som tar seg videre til friprogrammet i morgen. Dette klarte altså Gjersem, som er første norske kunstløper i OL siden Innsbruck i 1964.


Da deltok Anne Karin Dehle og Berit Unn Johansen for Norge.

Her kan du lese om flyulykken som forandret en hel kunstløpverden.


Hele Norges coronakart