<strong>KRANGLER OFTE:</strong> Gjert Ingebrigtsen er redd han har ødelagt far-sønn-forholdet til Henrik for godt.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRANGLER OFTE: Gjert Ingebrigtsen er redd han har ødelagt far-sønn-forholdet til Henrik for godt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Gjert Ingebrigtsen om forholdet til Henrik

Gjert frykter for forholdet til sønnen: «Som far griner jeg meg i seng»

En av de største utfordringene med å trene sønnene til verdenstoppen har vært å beholde far/sønn-forholdet til eldstesønnen Henrik, skriver Gjert Ingebrigtsen i sin nye bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sin nye bok «Kunsten å oppdra en verdensmester» kommer Gjert Ingebrigtsen med mange ektefølte innrømmelser. En av de sterkeste er tvilen om forholdet til sønnen Henrik (27).

Som sett på tv-serien «Team Ingebrigtsen», som over to sesonger er blitt sendt på NRK, er far og sønn ikke redd for å gå i tottene på hverandre når det kommer til uenigheter. Begge er meget standhaftige og står på sine meninger.

Det er ingen tvil om at det er Henrik som har hatt de tøffeste diskusjonene og de største uenighetene med sin far og trener av de tre løpersønnene.

Gjorde feil

I boka innrømmer Gjert Ingebrigtsen at det er én av kranglene han i ettertid angrer på. Som vist i sesong en av tv-serien var Gjert alt annet enn fornøyd da Henrik fortalte at kona Liva var gravid.

Trenerens første reaksjon da han ble fortalt at han skulle bli bestefar, var å kalle sønnen en idiot, og stille spørsmål ved om han ville ødelegge alt de jobbet for. Det skriver han i boka at han nå ser var en gal reaksjon, noe han er redd kan ha ødelagt forholdet til sønnen for alltid.

«Min reaksjon var helt klart feil. Det såret Henrik noe voldsomt. Det er jeg lei meg for. I kjølvannet av den episoden ble mange ting ødelagt. Jeg er redd det i alle fall for Henriks del har skapt så store sår at det ikke er sikkert at de noen gang kan heles, at vi noen gang kan bli nære og fortrolige som far og sønn», står det i boka.

HELOMVENDING: Gjert Ingebrigtsen har tidligere ment at løpersønnenes kjærester har stjålet fokus fra det de egentlig bør konsentrere seg om. Nå ser han annerledes på saken. Video: NRK Vis mer

Trener og ikke pappa

Også i tv-serien «Team Ingebrigtsen» er Gjert inne på forholdet til sønnene. I episode fire av den andre sesongen av NRK-serien diskuterer han og kona Tone nettopp det.

- En eller annen plass på veien har guttene mistet kontakten med meg som far, sier Gjert. Han føler det er urettferdig at mor får lov til å være bare mor, mens han selv er dømt til å være trener og gjøre ting han ikke vil:

- Det var treneren din som gjorde det. Faren din ville aldri gjort det, forklarer Gjert i løse lufta det han har drevet med som trener opp gjennom alle disse åra. Selvsagt bare for å få ungene sine til å løpe fortest mulig.

<strong>NY BOK:</strong> Gjert Ingebrigtsens bok skrevet med Frode Saugestad. Foto: Dagbladet
NY BOK: Gjert Ingebrigtsens bok skrevet med Frode Saugestad. Foto: Dagbladet Vis mer

- Hvor langt er man villig til å kompromisse med seg selv for å gjøre det som må til for at de skal nå sine mål, spør han kona Tone der i den grå sofaen, og legger til:

- Var det verdt å spolere far/sønn-forholdet når du vet at dette er det faen meg ingen som får noe godt ut av?

Vond 2016-sesong

Det kommer tydelig fram i boka at forholdet mellom Henrik og Gjert som far og sønn, og ikke bare som utøver og trener, er noe Ingebrigtsen senior bruker mye tid til å tenke på.

I 2016-sesongen forteller Gjert at han følte seg særlig delt mellom farsrollen og trenerrollen. Henrik slet voldsomt på grunn av en løs brusk i tåa, som gjorde at han løp og konkurrerte med store smerter. Likevel trosset farens råd om å operere fordi han desperat ønsket å løpe EM og OL.

«Jeg kan ikke gjøre annet enn å riste på hodet hver gang jeg tenker på det. Som far griner jeg meg i seng de kveldene hvor jeg har vært tvunget til å påføre barne mine enorme smerter. Men Henrik ga meg en ordre om at jeg bare skule sørge for at han sto på startstreken i OL. De har valgt meg til å være den som påfører dem de smertene og det er veldig vondt og vanskelig å leve med», skriver Gjert.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Henrik og Gjert Ingebrigtsen, men har ikke fått svar på våre henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer