POPULÆR: TV-serien om familien Ingebrigtsen på NRK ble fulgt av mange denne høsten. Gjert Ingebrigtsen har tro på at det kommer en sesong 3. Foto: Anita Arntzen
POPULÆR: TV-serien om familien Ingebrigtsen på NRK ble fulgt av mange denne høsten. Gjert Ingebrigtsen har tro på at det kommer en sesong 3. Foto: Anita ArntzenVis mer

«Team Ingebrigtsen» på NRK:

Gjert har ett krav før ny sesong av «Team Ingebrigtsen»

Tror på sesong 3.

Gjennom tv-serien «Team Ingebrigtsen» på NRK har seerne fått et unikt innblikk i treningshverdagen til friidrettsfamilien med Jakob, Filip og Henrik - og far Gjert Ingebrigtsen - i hovedrollene.

Sesong 2 er nettopp avsluttet på NRK. Nå går Gjert Ingebrigtsen langt i å antyde at det kommer mer.

- Vi er i tenkeboksen. Det er en stor mulighet for at det blir en sesong 3, sier trenerpappaen til Dagbladet.

PÅ FARTA: Gjert Ingebrigtsen lanserer bok. Her sammen med forlagsdirektør Mads Nygaard. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
PÅ FARTA: Gjert Ingebrigtsen lanserer bok. Her sammen med forlagsdirektør Mads Nygaard. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Ett krav

52-åringen røper at det er ett spesielt krav for at planlegging av en ny sesong kan starte: Både Jakob, Filip og Henrik må si ja til å medvirke. Uten alles samtykke, blir det ingenting.

- Det er ikke mye demokrati hjemme hos oss, men akkurat når det gjelder tv-serien så er det demokratisk. Alle som er med må ha lyst. Hvis ikke alle sier ja, blir det ikke noe. Jeg har fått ja fra to av guttene allerede, nå mangler det bare én, sier Gjert, uten å si hvem som er nølende.

- Noen utfordringer med å kombinere toppidrett og tv-innspilling?

- Det er klart det går ut over mye annet når vi er med i en tv-serie. Du bytter bort kvalitetstid med familie og kjæreste. Vi må bare prøve å balansere det. I Team Ingebrigtsen var det aldri noe «take to». Enten så er de der og filmer, ellers så blir det ingenting. Det er ingen regi eller manus - og det gjør det litt mindre krevende for oss. Ingenting er arrangert og vi viser bare hvordan hverdagen er, sier Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Har du sett på serien?

- Jeg har sett første og siste episode (av sesong 2), sier Ingebrigtsen.

- Hvorfor ikke flere episoder?

- Jeg har ikke hatt tid. Jeg håper jeg en dag får tid til å sette meg ned for å se resten, sier han.

Oppmerksomhet

52-åringen fra Sandnes er aktuell med boka «Kunsten å oppdra en verdensmester». Det har vært et hektisk halvår for suksesstreneren med bok, tv-serie og friidretts-EM der sønnene Jakob og Henrik tok to gull og ett sølv.

- Opplever du at oppmerksomheten er større rundt deg?

- Nei, ikke noe spesielt hjemme hos oss (i Sandnes). Der går vi gjennom gatene som normalt. Men når vi kommer bort hit (Østlandet) blir det stor oppmerksomhet. Kanskje vestlendingene er litt mer preget av janteloven? I Oslo er det voldsom oppmerkomhet. Det er jo litt uvant, sier han.

- Trives du med oppmerksomheten?

- Jeg trives ikke voldsomt med det. Det tar energi. Nå har vi gjort mye det siste året, så jeg må innrømme at det er selvforskyldt, sier Ingebrigtsen.

Team Ingebrigtsen ble sendt i NRK lørdag kveld og serien fikk mye oppmerksomhet. Hovedpersonene selv har også fått tilbakemeldinger om at serien inspirerer mange - også utenfor idretten. Det er noe Gjert setter pris på.

- Jeg synes det er veldig fint å se at personer som holder på noe helt annet enn idrett henter inspirasjon fra tv-serien. Det handler om å være dedikert og disiplinert for å nå målene sine. Men jeg må si at jeg selv er et fryktelig dårlig eksempel. Jeg spiser og drikker for mye av alt, sier Gjert og gliser.