Gjert om løpestjerne: - Oppsiktsvekkende

Sifan Hassan skal løpe tre øvelser i OL. Det imponerer Gjert Ingebrigtsen.

LAR SEG IMPONERE: Gjert Ingebrigtsen mener det er beundringsverdig av Sifan Hassan. Foto: Bjørn Langsem
LAR SEG IMPONERE: Gjert Ingebrigtsen mener det er beundringsverdig av Sifan Hassan. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Tidligere søndag kom meldingen om at den kvinnelige løpestjernen Sifan Hassan (28), etiopieren som representerer Nederland, skal løpe tre distanser i Tokyo: 1500 meter, 5000 meter og 10 000 meter.

Det er en imponerende bragd som setter ting i perspektiv, særlig etter at Jakob Ingebrigtsen valgte å droppe 5000 meter i OL, fordi det ble for tøft å kombinere distansen med 1500 meter.

Hassan uttalte før OL at hun tvilte på hun ville løpe 1500 meter, men nå har hun altså snudd på flisa.

Det betyr blant annet innledende runde på 1500 meter og finale på 5000 meter på samme dag.

GÅR FOR TRIPPEL: Sifan Hassan prøver seg på tre distanser i OL. Foto: Lise Åserud / NTB
GÅR FOR TRIPPEL: Sifan Hassan prøver seg på tre distanser i OL. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Beundringsverdig

Gjert Ingebrigtsen er på plass i OL-landsbyen sammen med sønnene sine. Han syns det er imponerende av Hassan å prøve seg på alle tre distansene i OL.

- I vår verden så hadde ikke det vært mulig. Jeg må si det at hvis noen klarer å få til det, så vil jeg si at det er beundringsverdig og oppsiktsvekkende at man klarer såpass tøffe i distanser i ett og samme mesterskap, det er tøft, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Seinere i pressekonferansen sier Gjert følgende til sønnen Jakob, når det er snakk om at 20-åringen kunne vunnet 10 000 meter tidligere i OL med tanke på vinnertida og løpsopplegget:

- Du skal aldri springe 10 000 meter i mesterskap.

- Å sitte å se på deg i 30 minutter, jeg hadde daua av … ja, sier pappa Ingebrigtsen videre.

- Målet må jo være å bli så god som Sifan, da kan du jo være med på alt samtidig, skyter Jakob Ingebrigtsen inn.

- Ekstremt

Narve Gilje Nordås (22) er også en del av Team Ingebrigtsen og skal løpe 5000 meter i OL. Han sier følgende om bragden:

- Det er jo en enorm kombinasjon da. Når du skal løpe 1500, 5000 og 10 000 så blir det jo tre forsøk på 1500, mest sannsynlig, og to på 5000. Så da blir det jo seks løp fordelt på åtte eller ni dager. Det er ganske ekstremt altså. Du skal være godt trent for å tåle den belastningen der, så får vi se hvordan det går. Det kan godt være det blir tøft etter noen dager, det gjenstår å se, sier Nordås til Dagbladet.

- Hvor mange distanser kan du løpe i et OL i framtida?

- Ikke mer enn en. Det blir fullt fokus på den altså, for på mitt nivå er det nok med å prestere mest mulig på den ene distansen og ha fokus på den. Så jeg kommer aldri til å doble i et så stort mesterskap som OL. Men i EM derimot, så vil det være mer spillerom med dobling, for da er det ikke så farlig at du ryker på en smell i et eller annet løp, svarer 22-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer