STOR SUKSESS: Gjert Ingebrigtsen gjør ikke bare suksess som friidrettstrener. Boken hans har skutt fart. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STOR SUKSESS: Gjert Ingebrigtsen gjør ikke bare suksess som friidrettstrener. Boken hans har skutt fart. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Gjert om voldsom interesse for boka hans: - Kø overalt

Gjert Ingebrigtsen vippet Petter Northug ned fra førsteplassen på bestselgerlista.

Gjert Ingebrigtsen gjør ikke bare suksess som friidrettstrener. Boken hans har skutt fart og vippet Petter Northug ned fra førsteplassen på bestselgerlista.

Det viser offisielle tall fra Bokhandlerforeningen. Ingebrigtsen-boken «Kunsten å oppdra en verdensmester» lå på 10.-plass på oversikten for «generell litteratur» etter den første salgsuka, men i uke to gjorde den et solid byks og føk opp i tet.

Dermed falt Northug-biografien «Min historie» ned til 2.-plassen. Ingebrigtsen kan fortelle om en massiv interesse.

– Det har vært en enorm respons. Og jeg som knapt har satt mine bein i en bokhandel før jeg ga ut denne boka. Det er køer overalt. Jeg satt halvannen time her om dagen i Egersund før alle hadde fått sitt. Det er overveldende, sier han til TV 2.

Gjert Ingebrigtsen er en selvlært friidrettstrener. Han har de siste seks årene fått opp tre sønner i den ypperste verdenseliten. I sommer vant Jakob (18) overraskende gull på både 1500 og 5000 meter under EM i Berlin. Dermed ble han den tredje av Ingebrigtsen-brødrene til å bli europamester. Henrik (27) tok gull i 2012, mens Filip (25) greide det i 2016.