Livet uten Gjert

Gjert ringer ned Filip: - Kan han ikke bare roe seg ned?

Filip Ingebrigtsen er i gang med sin første sesong med Oslo som adresse og med pappa og trener Gjert Ingebrigtsen på god avstand. I hvert fall tilsynelatende.

BOR I ULIKE BYER: Gjert Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen bor for første gang på ulike steder i Norge. For å ha kontroll på Filips trening ringer Gjert gjerne ti ganger daglig.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BOR I ULIKE BYER: Gjert Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen bor for første gang på ulike steder i Norge. For å ha kontroll på Filips trening ringer Gjert gjerne ti ganger daglig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

BJØRVIKA (Dagbladet): Filip Ingebrigtsen (26) vant EM-gull i 2016 og VM-bronse i 2017 og er en av de virkelig store 1500-meterløperne på verdensbasis.

26-åringen var også gullfavoritt under EM i Berlin i fjor, men skadeplager ødela gullsjansene for Filip, da i stedet lillebror Jakob Ingebrigtsen (18) løp inn til to EM-gull.

Fremdeles anses imidlertid Filip som den raskeste 1500-meterløperen. Forrige uke satt også løpsfantomet ny familierekord på 5000 meter i Diamond League-stevnet i Roma.

Torsdag kveld jakter 26-åringen tidenes første norske triumf på drømmemila i Bislett Games.

- Jeg sesongåpnet på en dårlig måte i Bergen, og jeg hadde flere dårlige uker der. I tillegg var Jakob syk og Henrik hadde småvondt. Men det endrer seg raskt, sier en nå optimistisk Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

I STIGENDE FORM: Filip Ingebrigtsen er blant favorittene på drømmemila under Bislett Games.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I STIGENDE FORM: Filip Ingebrigtsen er blant favorittene på drømmemila under Bislett Games. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Dette er den første sesong han gjennomfører etter å ha flyttet fra Sandnes, og altså første sesong med Oslo som adresse.

Filips nye liv i Oslo

Det betyr en klar endring i hverdagen å ikke ha pappa og trener Gjert Ingebrigtsen hengende over seg - og uten å trene daglig med brødrene Henrik og Jakob.

I stedet foregår mange av øktene nå alene.

- Hvordan merker du forskjellene sammenliknet med da du bodde i Sandnes?

- Regimet er ganske likt, men jeg får litt større avstand til Henrik, Jakob og pappa. Det synes jeg egentlig er veldig behagelig. Da gleder jeg meg også veldig til å treffe dem og dra på treningssamling med Henrik og Jakob. Alt i alt tror jeg pausene mellom alt styret er veldig bra, forteller Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

SJOKKERER: Han har vunnet EM - og VM-gull, men Karsten Warholm sjokkerte kanskje mest da han løp 400 meter hekk for første gang. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det er klart det er forskjell fra tidligere. Jeg må ta mer ansvar selv i det daglige hjemme. Det har fungert veldig fint. Jeg ser ikke de store negative sidene med det foreløpig i hvert fall. Jeg er godt fornøyd med tilstanden.

De positive sidene

26-åringen tror at hans nye bosted og avstand til teamet sitt kan gi flere fordeler.

- Jeg får ikke så god matching når jeg er hjemme i Oslo, men jeg tror det er litt bra også, fordi jeg får veldig god matching på treningsleirer fra Jakob og Henrik. Da er det veldig intenst. Hvis jeg skulle ha «pushet» like mye hjemme også, ligger man kanskje litt over det man bør over tid, sier Filip.

- Jeg får nå tatt mer hensyn til meg selv på en litt annen måte. Jeg justere tempoet på økta mer om jeg har en tung dag. Det er lettere å gjøre de justeringene når man trener alene kontra om man ser noen løper fra deg.

FORBLØFFER: Amalie Iuel briljerer med sine språkegenskaper, slår tilbake mot Karsten Warholm og kommer med en avsløring. Samtidig forbauser Iuels lillesøster. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg kjenner det på motivasjonen at å dra en måned på leir er gøy på en annen måte enn før. Vi får den sunne avstanden fra hverandre. Det blir veldig mye og tett hvis ikke.

- Gjert kan ringe meg 8-10 ganger om dagen

Men tro ikke at Gjert Ingebrigtsen har mistet kontrollen på hva Filip gjør når de ikke er på felles treningssamlinger.

Suksesstreneren ringer Filip svært ofte.

- Gjert kan ringe meg 8-10 ganger på en dag. Det er veldig korte samtaler, for eksempel hvis det er noe spesielt som vi må diskutere og avtale. Så ringer han gjerne før økta og etter økta. Så ringer han og spør om hvordan det gikk med fysio, og så etter kveldsøkta igjen, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Hva tenker du når det kommer enda et anrop fra Gjert/pappa på telefonen utpå kvelden?

- Hvis det er den tiende gangen han ringer den dagen, tenker jeg: «Kan han ikke bare roe seg ned og ringe i morgen heller?» Men det er jobben min. Man tar telefonen når sjefen ringer. Sånn er det bare.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Får hjelp av kona

Hjemme i Oslo er det kona Astrid som er det nærmeste Filip kommer en treningsmakker.

- Kona har fulltidsjobb. Da har vi fire-fem timer sammen på en normal dag. Hvis jeg skal bruke to-tre av de timene vekke alene på trening, får vi ikke mye tid sammen, når jeg i tillegg er så mye på reise. Hun har tilpasset treningen etter meg når jeg er hjemme. Vi varmer gjerne opp på samme plass, uten at vi gjør den samme treningen, sier løpsesset fra Sandnes.

- Det gjør det enda kjekkere å dra på trening. Hun er bra matching på mye også, blant annet farten, så jeg får kjørt meg der, sier Filip med et smil.