Gjert satt ut av meldinger

- Det er ikke ofte jeg blir ydmyk, men akkurat de tingene der gjør at jeg blir ydmyk, forteller Gjert Ingebrigtsen.

YDMYK: Tilbakemeldingene som renner inn gjør selv Gjert Ingebrigtsen ydmyk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
YDMYK: Tilbakemeldingene som renner inn gjør selv Gjert Ingebrigtsen ydmyk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I toppen av verdensrankingen i friidrett på herresiden er det få europeere å se.

Beste europeer er Karsten Warholm på 2. plass på verdensrankingen over alle friidrettsutøvere sammenliknet opp mot hverandre - på en topp 10-liste dominert av amerikanere og kenyanere.

De øvrige europeiske innslagene blant topp 30 på verdensrankingen kommer fra kasteøvelser og stavsprang: Daniel Ståhl, Armand Duplantis og Piotr Lisek, i tillegg til spanske Orlando Ortega på 110 meter hekk.

Den best rangerte europeeren på mellom- og langdistanseøvelsene er Jakob Ingebrigtsen - som ikke er langt unna å være nr. 1 i verden på disse øvelsene.

Det er noe ingen trodde var mulig.

VIL VEKK: Gjert Ingebrigtsen har stor suksess som trener, men hver gang han har forviklet seg inn i mixed zone i VM, har han lett febrilsk etter veien ut umiddelbart. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås. Vis mer

Store deler av Europa og Nord-Amerika er både forundret og begeistret - og bruker den eventyrlige suksessen til Team Ingebrigtsen som inspirasjon.

Familien har vist at det er mulig å ta opp kampen med de tilsynelatende uslåelige kenyanerne og etiopierne på mellom- og langdistanse likevel.

- Da jeg var i New York nylig, snakket de amerikanske løperne veldig mye om familien Ingebrigtsen. De er til stor inspirasjon der borte, har tidligere verdensener Ingrid Kristiansen fortalt til Dagbladet.

Gjert: - Veldig spesielt

Mange lar seg inspirere av Gjert Ingebrigtsen og sønnene Henrik (28), Filip (26) og Jakob (19) - og flere prøver å kopiere familiens metoder.

LATTER: Therese Johaug varter opp med latter og en spesiell grimase når hun får høre hva Gjert Ingebrigtsen har sagt. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Det betyr mye for familien.

- Da Ingrid Kristiansen besøkte New York, snakket løperne veldig mye om familien Ingebrigtsen og hvor stor inspirasjon dere er for dem. Hva betyr det for deg å høre slikt?

- Det er ikke ofte jeg blir ydmyk, men akkurat de tingene der gjør at jeg blir ydmyk. Jeg blir ydmyk over å tenke på at jeg har en betydning for et annet menneske. Det er veldig spesielt, synes jeg, forteller Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Vi får mye kjeft for at vi er røffe i kantene. Når vi ser at vi på tvers av aldersgrupper har en innvirkning i folks liv, er det veldig rart. Det viser at vi ikke trenger å være politisk korrekt, religiøst korrekt eller korrekt på noe som helst måte. Det er veldig spesielt.

- Vi blir satt ut

Suksesstreneren i den unike idrettsfamilien høster inn meldinger fra ulike hold - veldig ofte med svært positivt fortegn.

- Jeg ser ikke Team Ingebrigtsen-programmet. Det tror jeg ikke guttene heller, fordi det er så spesielt å se seg selv der. Vi blir satt ut når vi hører tilbakemeldingene vi får, forteller Gjert Ingebrigtsen.

- Samtidig er det et voldsomt ansvar å ha på seg. Det kan være slitsomt, men det er samtidig veldig kjekt å få så gode tilbakemeldinger.

- Kjempefarlig

Som pappa Ingebrigtsen tidligere har tydeliggjort overfor Dagbladet, advarer han samtidig mot at foreldre til barn forsøker å kopiere deres metoder.

Den aktualiteten stiger i kjølvannet av utspillet fra en barnetrener gjengitt i NRK om at «enkelte overambisiøse foreldre har sett for mye Team Ingebrigtsen og driver sine barn som voksne utøvere fra åtte- til tiårsalderen».

Det er dette Gjert Ingebrigtsen er så redd for å bli assosiert med.

- Jeg liker ikke at vi blir brukt som et eksempel for noen. Det er kjempefarlig. Jeg får meldinger om mye rart som jeg prøver å svare på. Jeg er kjemperedd for at andre foreldre skal misforstå og tro at dette er noen metode. Det er overhodet ikke en metode. Det er ikke noe som er planlagt å være en metode. Det er bare oss, sa Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet før jul.

54-åringen advarer andre mot å følge familien Ingebrigtsens treningsregime.

- Det er kjempefarlig å prøve å implementere det som omfattes som oss gjennom TV. Det er rett og slett farlig at folk prøver å gjøre det vi har gjort. Det er en kjemperisiko. Det forutsetter at de har skjønt poenget, men det gjør ikke alle.

  • Les mer om det her:

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer