Gjetter du hvem denne karen er sønnen til? Patrick (16) er fra en helt unik fotballfamilie

- Har aldri følt noe press.

UNG MOT GAMMEL: Patrick Berg (16) i duell med Odds Frode Johnsen (40) under Tippeligakampen på Aspmyra lørdag.
Foto: Bjørn Erik Olsen / Avisa Nordland
UNG MOT GAMMEL: Patrick Berg (16) i duell med Odds Frode Johnsen (40) under Tippeligakampen på Aspmyra lørdag. Foto: Bjørn Erik Olsen / Avisa Nordland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): I Bodø/Glimts hjemmekamp mot Odd lørdag - som riktignok endte 0-3 - debuterte en tenåring med et velkjent etternavn, da han ble byttet inn ved 73 minutters spill.

16 år gamle Patrick Berg er sønn og sønnesønn av Ørjan og Harald Berg - legender i Glimt og norsk fotball etter sine herjinger på 1970- og 1990-tallet.

Minne for livet - Selvfølgelig litt kjipt å debutere i en kamp vi taper 0-3. Men samtidig vil jeg huske det for alltid. Tempoet i kampen var høyere enn jeg er vant til. Men jeg syns det gikk greit å ta nivået, sa Patrick til Dagbladet etter kampen.

Det nye medlemmet av fotballfamilien Berg trener med A-laget tre ganger i uka. Han fikk sin Glimt-debut 16 år og sju måneder gammel.

 - Tror du at du slo pappa Ørjan?

 - Det aner jeg ikke. Vi har ikke snakket om sånne ting, sier Patrick.

Ørjan slo sønnen - men... Dagbladet kan avsløre at han ikke slo sin far. Ørjan debuterte nemlig for Glimt høsten 1984, 16 år og to måneder gammel. Til gjengjeld kom Ørjans debut i det som het nordnorsk 2. divisjon, mens Patrick altså fikk sin i Tippeligaen. - Jeg har aldri følt noe press fra familien. Jeg spiller fotball og har det gøy. Så får vi se hvor langt det bærer, sier Patrick Berg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer