Gjør alle andre bedre

Denne gjenforeningen drar alle nytte av.

BEIJING (Dagbladet.no): 12 av de 14 OL-jentene til Marit Breivik var med da Norge tok VM-sølv i Paris før jul.

De to som da var ute med skade, er langt fra nykommere. Tonje Larsen og Kristine Lunde er tilbake, og de styrker laget betraktelig.

Både Breivik og lagvenninnene lovpriser duoen, og de mener at comebacket deres på landslaget faktisk kan være en gullmedalje verdt.

- Annerledes

- Tonje er en spiller i verdensklasse og hun har masse erfaring. Nå har hun også kanskje bedre forutsetninger enn på lange, sier kaptein Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

Hun ble nylig kåret til verdens beste håndballspiller, men Ikast-spilleren er ikke spesielt glad i å snakke om seg selv. Medspillerne derimot, de skryter hun gjerne av.

- Det er veldig gledelig å ha Kristine tilbake også, for jeg vet en del om hvordan det er å komme tilbake etter skader. Hun er en annerledesspiller som virkelig styrker troppen vår, sier Hammerseng.

Norge måtte gi tapt for Russland i VM-finalen i Frankrike, men siden da er det norske laget blitt styrket gjennom returen til Lunde og Larsen.

FAVORITTER: Marit Breiviks jenter er favoritter til OL-gull og har fått tilbake nøkkelspillere som kan gjøre det hele mulig. Foto: SCANPIX
FAVORITTER: Marit Breiviks jenter er favoritter til OL-gull og har fått tilbake nøkkelspillere som kan gjøre det hele mulig. Foto: SCANPIX Vis mer

- Tonje blir en stor forsterkning i forsvar, og jeg er trygg på at det vil sitte for henne i angrep også - det har vi gradvis sett i oppkjøringen. Begge er kreative spillere og allsidige i angrep, sier Breivik til Dagbladet.no.

- Manglet skyts

- Begge har stor skuddstyrke bakfra, og de har god kontakt med medspillerne, sier landslagssjefen.

- Dette vil vel føre til bedre rom på kanten og linja også?

- Ja, sett i forhold til spillet vårt i VM i fjor, kan vi nok få større muligheter på linje og kant.

Gøril Snorroeggen var en av våre beste i det mesterskapet, og hun fikk sitt definitive gjennombrudd da han fikk stadig mer tillit på bakspillerplass. Nå er konkurransen tøffere, og hun er forberedt på mindre spilletid.

- Dette er en kjempeforsterkning for oss. Vi har hatt det meste i laget vårt, men vi har manglet litt skyts. Nå er det på plass, og de vil også skape rom for andre, sier Snorroeggen til Dagbladet.no.

Hvis det kommer få utspill til kanten, nøler ikke vingene med å gi klar beskjed om at de faktisk står der og er ledige. Kari Mette Johansen tror ikke det blir noe problem å bli sett nå.

Gjør alle andre bedre

- Både Tonje og Kristine er to spillende spillere, som har godt overblikk. De er flinke til å variere og spille ut på kanten.