Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjør alt for å psyke ut Chelsea

Manchester United-sjefen gjør så godt han kan for å psyke ut de blå, men kaptein John Terry og lakameratene slipper ikke inn mål av den grunn. Ingenting ser ut til å stoppe Chelsea.

Sir Alex gjør det igjen: han fortsetter sin psykologiske krigføring og advarer Chelsea om hvor hardt det blåser på toppen. På banen virker London-laget uslåelig.

-  Chelsea gjør det alltid godt fram til jul, men leverer ikke like godt på våren. Det er bare å se på statistikken de siste åra, sier United-sjefen til MUTV.

Og selvfølgelig:

-  Jeg har alltid jobbet for å være effektiv den siste halvdelen av sesongen, forteller sir Alex.

Følelser

Den uttalelsen støttes ikke av fakta. Ser man bare til fjorårssesongen, var det Manchester United som ledet ved halvspilt serie, men endte 15 poeng bak Arsenal ved sesongslutt.

De fem siste sesongene har Chelsea stort sett levert nokså like halvdeler, men Alex Ferguson bryr seg lite om fakta. Nå handler det om følelser.

-  Chelsea skal møte Everton og Liverpool borte, sier han og mener det først er når Mourinhos menn reiser nordover over nyttår at de får vist hva de er gode for.

Manchester skal vel å merke gjøre akkurat det samme.

-  Men vår statistikk mot dem er bedre, bortforklarer Uniteds manager.

Smellen som ikke kom

Det er ikke første gang denne sesongen at sir Alex satser på utpsyking, og det er heller ikke første gang han erklærer at «det er nå sesongen starter». Tidlig i desember sa han dette til Sky Sports:

-  Chelsea vil gå på en smell. De vil tape kamper. Da spørs det hvordan spillerne deres reagerer, og det blir viktig. Vi og Arsenal har den erfaringen.

Chelsea har fortsatt ikke tapt en kamp siden den uttalelsen.

Samtidig prøvde United-bossen seg med denne:

-  Vi har sett titler bli vunnet i mars. Chelsea har ikke erfaring med å vinne når det virkelig teller.

Bare Arsenal og United har vunnet ligaen de siste ti åra.

-  Kjedelig

-  Jeg tror vi aldri har startet en sesong med så lang skadeliste, sa Ferguson da det ble 1- 0-tap for Chelsea i august.

I september forsøkte han å tirre opp Arsenal-spillerne før hatoppgjøret ved å trekke fram fjorårssesongens skandalekamp, og etterpå ville han straffe Dennis Bergkamp, Thierry Henry og Ashley Cole, men endte med tapt sak og pizza på dressen etter matkasting i spillertunnelen.

I november var forklaringen på laber United-innsats en ganske annen:

-  Spillerne er vant til store oppgjør i Europa. Den ordinære og litt kjedelige utfordringen i Premier League blir ikke det samme.

Slipper ikke inn

Når Manchester United nå tilsynelatende ser ut til å ha funnet formen med tre seirer og to uavgjorte på de siste fem, ser ikke Chelsea-trener Jose Mourinho ut til å bekymre seg noe videre ifølge Sunday Mirror:

-  Alle snakker om et press på oss for å vinne ligaen, men verken spillerne eller jeg føler noe til det. Vi bare vet at vi er i stand til det.

Og det er flere grunner til det: Én er Arjen Robben. På de første ni kampene i årets Premier League scoret Chelsea bare 12 mål. Etter at Robben kom til klubben, har målene trillet inn dobbelt så fort. At de står med ligaens beste målforskjell, skyldes likevel hovedsakelig et forsvar av den særdeles solide sorten. Kaptein John Terry og hans kamerater i den bakre fireren har bare måttet se sin egen keeper plukke åtte baller ut av nettet så langt i år - det er sensasjonelt. Allikevel: Chelsea har ikke vunnet ligaen siden 1955.

-  Gutta er selvsikre, lagfølelsen fantastisk. og holder vi dette gående, blir det et bra år for oss, sier Terry nøkternt.

-  Ligaen starter nå

Første test kommer i dag når Chelsea reiser til Portsmouth, og den alltid selvsikre Mourinho har bedt spillerne om å holde fokus. Fordi:

-  Det er ikke noe mål for oss å bli vintermestere. Målet er å være mestere ved sesongslutt, presiserer den tidligere Porto-treneren.

Det er målet til Alex Ferguson også, selv om ni poeng er langt opp og den erfarne United-legenden i engelsk presse blir beskyldt for å ha mistet grepet om suksessformelen.

-  Jeg har alltid ment at ligaen for alvor starter omkring jul. Jeg skriver alltid ned motstandernes programmer, og det er helt utrolig hvor ofte jeg tar feil når jeg prøver å forutsi hvor de taper poeng, hinter sir Alex og fortsetter:

-  Ved nyttår peker det seg ut en gruppe på tre-fire lag som kan vinne ligaen, og vi må sørge for å være i den.

Så spørs det om det holder med ord - det er på gresset Premier League avgjøres.

PS!: Dagens Premier League-kamper kl. 16.00: Bolton- Blackburn, Charlton- Everton, Fulham- Birmingham, Manchester City- West Bromwich, Middlesbrough- Norwich, Portsmouth- Chelsea, Tottenham- Crystal Palace, Liverpool- Southampton (17.30), Aston Villa- Manchester United (21.00). I morgen kl. 20: Newcastle-Arsenal.

SLENGER MED LEPPA: Sir Alex Ferguson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media