- Gjør alt litt lettere

Podolski reddet bortepoeng for Solbakken.

 FIKK POENGET:  Ståle Solbakken fikk med seg ett poeng i den viktige bortekampen mot Hoffenheim. Det er Köln og Solbakkens første poeng på tre kamper. Foto: EPA/UWE ANSPACH
FIKK POENGET: Ståle Solbakken fikk med seg ett poeng i den viktige bortekampen mot Hoffenheim. Det er Köln og Solbakkens første poeng på tre kamper. Foto: EPA/UWE ANSPACHVis mer

• Hoffenheim - Köln 1-1

RHEIN-NECKAR-ARENA (Dagbladet): Igjen hadde hele Tyskland erklært dagens Köln-kamp borte mot Hoffenheim for Ståle Solbakkens skjebnekamp. Og det så lenge stygt ut for vår norske Bundesliga-trener, Hoffenheims 1-0 scoring ti minutter før pause så ut til å bli kampens eneste mål.

Men som så mange ganger tidligere kom Ståles redning i form av stjernespissen Lukas Podolski. Med sin 16. scoring for sesongen sikret «Poldi» ett livsviktig poeng for nedrykkstruede Köln.

Scoringen betyr sannsynligvis at Solbakken i hvert fall kan forberede seg på en ny uke som Köln-trener.

- Jeg er fornøyd med det ene poenget. Det er klart det gjør alt litt lettere den neste uken, sier Solbakken til Dagbladet.

- Det er fint å se at vi kommer tilbake i kampen på den måten vi gjorde. Spesielt med så mange spillere tilbake fra skade. Spillerne trenger spilletid for å komme seg tilbake i form. I kommende uke kan vi forhåpentligvis ha alle med på trening og også få tilbake to-tre mann, fortsetter han.

- Vi har hatt så mange skader at det er nesten umulig å få noen kontinuitet i treningene. Se på de andre lagene. De har spilt med kanskje to eller tre stopperkombinasjoner. Vi har spilt med over ti. Det er lett å glemme av, men forklarer mye av resultatene.
Sviktende defensiv Kampforløpet begynner å bli en kjent affære for det norske trenerteamet. Köln var nemlig fullt på høyde med Hoffenheim i åpningen av kampen.

Men som så mange ganger tidligere i sesongen sviktet Köln-forsvaret i det gjestene begynte å få et overtak i kampen. Hoffenheim-stopper Marvin Compper fikk totalt umarkert heade inn ledermålet for hjemmelaget.

Enda mer irriterende for Solbakken og assistent Bård Wiggen var det at gjestene burde vært i ledelsen like før baklengsmålet. Stjerna Lukas Podolski kom seg fri på Kölns venstre side, slo nydelig inn til Odise Roshi på bakerste stolpe. Men på mystisk vis klarte ikke 20-årige Roshi og sette ballen i mål.

 REDNINGEN:  Lukas Podolski ble igjen redningen for Köln og Ståle Solbakken med sin utlikning i det 81. spilleminutt. Her i duell med Hoffenheims Boris Vukcevic. Foto: AP Photo/Ronald Wittek
REDNINGEN: Lukas Podolski ble igjen redningen for Köln og Ståle Solbakken med sin utlikning i det 81. spilleminutt. Her i duell med Hoffenheims Boris Vukcevic. Foto: AP Photo/Ronald Wittek Vis mer

Og igjen måtte Solbakken prøve å mane sine spillere til å kjempe seg tilbake inn i kampen igjen.

Podolski redningen Akkurat det var det derimot lite som tydet på i starten av den andre omgangen. Først var Hoffenheims midtbaneelegant Boris Vukcevic nær med en suser fra rundt 20 meter, før innbytter Sven Schipplock fikk en gigantisk dobbeltsjanse. Først ble ballen blokkert av en oppofrende Christian Eichner i Köln-forsvaret, før Schipplock satte returen i tverliggeren.

- Det var en stor sjanse og klart de var nære 2-0 der. Jeg visste ikke at Eichner hadde så stor kropp, spøkte Solbakken etter kampen.

I starten av den andre omgangen var det fryktelig lite som tydet på et Köln-comeback. Med Lukas Podolski på banen er det derimot ingen som kan avskrive Köln. Uansett hvor svake de er.

Høyreback Miso Brecko kom på en sjelden visitt fram på høyresiden, la et nydelig innlegg til Podolski, som vakkert headet inn utlikningen. Podolski har med det scoret seksten av Kölns 31 mål i år.

Ifølge Solbakken var utlikningen resultat av en taktisk gambling.

- Vi gikk over til tre bak. Det ga oss mye mer trykk på midten og lot Brecko komme seg fram på banen. Det var en åpenba

 SCORET FØRST:  Hoffenheim-stopper Marvin Compper jubler etter å ha headet inn 1-0 for hjemmelaget. Foto: EPA/UWE ANSPACH
SCORET FØRST: Hoffenheim-stopper Marvin Compper jubler etter å ha headet inn 1-0 for hjemmelaget. Foto: EPA/UWE ANSPACH Vis mer

Poengdelingen gir neppe Solbakken arbeidsro, men betyr i hvert fall at kommende lørdags kamp mot Hertha Berlin på hjemmebane blir med det norske trenerteamet.

Der trenger Solbakken mer enn bare ett poeng.