Bekrefter til Dagbladet:

Gjør comeback etter coronamareritt

10 måneder etter forrige verdenscuprenn - og etter én måned uten trening grunnet coronavirus-plager - gjør Sergej Ustjugov comeback i Lahti i helga. Det bekrefter hans trener Markus Cramer til Dagbladet.

ENDELIG COMEBACK: Sergej Ustjugov gjør comeback i verdenscupen etter 10 måneders fravær. I helga er han tilbake i Lahti hvor han vant to gull og fem medaljer i VM i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDELIG COMEBACK: Sergej Ustjugov gjør comeback i verdenscupen etter 10 måneders fravær. I helga er han tilbake i Lahti hvor han vant to gull og fem medaljer i VM i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sergej Ustjugov gjør comeback i verdenscupen i Lahti i helga, 10 måneder etter russerens forrige opptreden på det øverste nivået.

- Han kommer til Lahti denne helga for å gå stafetten, og så skal han konkurrere individuelt i Falun helga etter, opplyser Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer til Dagbladet.

- Er det mulig at Sergej kan kjempe om seier med en gang?

- Det tror jeg ikke, men jeg håper han kan det om en måned, sier Cramer og smiler.

Han har treneransvaret for Ustjugov og har vært med på store deler av skieventyret til mannen som tituleres som «Elgen» i hjemlandet. Til helga er Ustjugov tilbake i Lahti, hvor han ble VM-kongen i 2017 med to VM-gull og fem medaljer i løpet av mesterskapet.

Ustjugov har ikke konkurrert i verdenscupen siden i Drammen i mars 2020.

Corona-mareritt

I helga gjorde 28-åringen comeback i et russisk renn, etter en marerittperiode plaget av coronaviruset:

I Russlands svar på Skandinavisk Cup i Kirovo-Chepetsk viste Ustjugov at formen spiller på lag igjen, da han først vant sprinten foran Sergej Ardasjev og dernest vant 15 kilometer skiathlon med hele to minutter og 55 sekunder til Vladislav Vechkanov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer