I SENTRUM: Mange har store forventninger til quarterback Tom Brady, før hans Patriots møter NY Giants. Foto:  Elsa/Getty Images/AFP
I SENTRUM: Mange har store forventninger til quarterback Tom Brady, før hans Patriots møter NY Giants. Foto: Elsa/Getty Images/AFPVis mer

Gjør deg klar til Super Bowl

Les hva Viasat-programleder tror om kampen. Se høydepunkter fra veien til finalen.

(Dagbladet): I natt norsk tid sitter hele USA benket foran TV-skjermene da årets store idrettsbegivenhet finner sted.

New England Patriots møter New York Giants i den 46. utgaven av Super Bowl.

I år er det Viasat som sender kampen for norske seere.

- Vi starter klokka 23, da blir det en times oppladning før det blir action. Kampkommentarene kommer fra USA, men i studio har vi to eksperter, Thomas Foldvik og Arnstein Friling. I tillegg kommer den amerikanske ambassadøren på besøk, og også en norsk supporter fra hvert lag, sier Viasat-programleder Daniel Høglund til Dagbladet.

I fjor var det NRK som hadde rettighetene til å sende fra det store arrangementet.

Likt som NRK Men ifølge Viasat vil programmet i natt når quarterbackene Eli Manning og Tom Brady møtes, være ganske likt fjoråret.

- Opplegget blir nok ganske likt NRK, det er litt begrenset hvor annerledes man kan gjøre det. Kanskje blir det litt høyere tempo hos oss, vi er «pakka» med reportasjer fra USA, både Viasat-produsert og fra NFL. I tillegg har vi live-kamera i New York og Foxborough, og kan hente fanreaksjoner underveis, sier Høglund.

- Hvem vinner?

- Det der er utrolig jevnt. Patriots er knappe favoritter, de har hatt en fantastisk sesong, og et offensivt spill som ingen er i nærheten av. I tillegg har de Tom Brady, en av de beste quarterbackene gjennom tidene, sier Høglund.

Giants i form New England Patriots blir av mange regnet som favoritter før kampen - men et New York Giants stinne av selvtillit har etter i tur og orden sendt ut forhåndsfavorittene Green Bay Packers og San Francisco 49ers, samt Atlanta Falcons, av sluttspillet.

- Giants har hatt problemer, treneren levde farlig en periode, men de har kommet tilbake, og forsvarsspillet er imponerende.  Alle sier jo det blir utrolig jevnt. Sist gang de møttes var Patriots store favoritter, og Giants den store underdogen, denne gangen er det jevnere på forhånd, sier Høglund.

PS: Viasat 4 sender Super Bowl XLVI: New York Giants-New England Patriots fra klokka 23.00 norsk tid. Neste program på menyen er Simpsons med sendestart klokka 05.00.