Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gjør deg uspiselig

Juventus ga Zlatan gode råd for å få kjøpt ham.

(Dagbladet.no): Zlatan Ibrahimovic\' Juventus-karriere har vært mildt sagt brokete. Og bråket ser ikke ut til å ende. Denne gangen er det ikke Zlatan selv som er i hovedfokus, men Juventus.

Også i tiden i Ajax var Zlatan stadig i bråk. Spesielt var uttallige krangler med den lokale stjernen Rafael Van Der Vaart ødeleggende for svenskens karriere i den hollandske hovedstadsklubben.


Og nettopp"Den gamle dame" - Juventus -  skal ha bedt Zlatan oppføre seg dårlig i tiden i Ajax - for lettere å kunne bli solgt til Juventus.

-Gutten har stake

Det er Juventus-president Luciano Moggi som har avslørt strategien etter å ha blitt telefonavlyttet i forbindelse med bestikkelse-mistanker.

- Gutten har virkelig stake. Zlatan stelte i stand et helsikes bråk, bare litt støttet av oss, skal Moggi ha sagt til en journalist og nær venn, skriver Aftonbladet.

Den italienske avisen La Republica skriver at Moggi instruerte Zlatan om hvordan han skulle opptre for lettere å bli solgt til Juventus og Ajax. Moggi skal ha kjørt samme strategi overfor Fabio Cannavaro som da spilte i Inter.

Rett før overgangsfristen høsten 2004 ble Zlatan klar for Juve. Og Cannavaro havnet i Juventus han òg.

- Bestikkelser

EVIG UROKRÅKE: Nå skal Zlatan ha fått beskjed fra Juventus-toppene om å oppføre seg rabiat for lettere å kunne selges til Juventus. Foto:REUTERS
EVIG UROKRÅKE: Nå skal Zlatan ha fått beskjed fra Juventus-toppene om å oppføre seg rabiat for lettere å kunne selges til Juventus. Foto:REUTERS Vis mer

I tillegg til Zlatan-bråket etterforskes Juventus nå både av UEFA og det italienske fotballforbundet. Bakgrunnen er telefonavlyttinger som tyder på at klubben, gjennom sin direktør Luciano Moggi, skal ha påvirket utvelgelsen av dommere til Serie A- og Champions League-kamper.

Tidligere er Juventus beskyldt for organisert dopingbruk. Denne anklagen er de frikjent fra, men saken er anket.

-Trist

Til Aftonbladet sier UEFA-president Lennart Johansson at det er veldig alvorlig om anklagene stemmer:

-  Undergraving av fair play er den største trusselen mot fotballen, sier Johansson, som likevel ikke er overrasket:

-  Nei, egentlig ikke. Jeg har vært med for lenge. Men jeg blir lei meg. Det kjennes ut som at klokka stilles tilbake.

Den italienske fotballpresidenten Franco Carraro er også opprørt.

-  Jeg føler det samme som de millioner av fans som er sjokkerte, lei seg og sinte.

- Uærlig

I en pressemelding går Juventus selv til angrep på det faktum at italiensk presse fikk tilgang på lydopptakene før klubben. I tillegg sier de:

-  Å dra ut deler av samtaler og presentere dem som en indikasjon på hvordan vi leder klubben, er intellektuelt uærlig - og noe vi vil kjempe mot.

<B>MEKTIGE KARER:</B>Juventus-sjef Luciano Moggi og trener Fabio Capello. Moggi etterforskes nå for selv å ha valgt dommere til Juventus-kamper.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling