Mamma Ronaldo:

- Gjør det før jeg dør

Lisboa-klubben Sporting CP vil hente Cristiano Ronaldo (37). Det melder den engelske avisa Independent. For et år siden uttrykte Ronaldos mor et sterkt ønske om å se sønnen tilbake i klubben der eventyret startet.

PÅ VEI BORT: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB
PÅ VEI BORT: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): - Min sønn, før jeg dør: Jeg vil at du skal dra tilbake til Sporting.

Det sa Maria Dolores dos Santos Aveiro (67) til podkasten Sporting Clube de Portugal for rundt et år siden. Hun er mest kjent som Cristiano Ronaldos mor.

Det var i Lisboa-klubben Sporting CP at alvoret startet på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Det engelske avisa Independent melder i dag at Ronaldo er ønsket tilbake til klubben. Og nå kommer morens gamle sitater opp igjen.

STERKE BÅND: Maria Dolores dos Santos Aveiro har fulgt sønnen Cristiano Ronaldo i tykt og tynt. Her feirer mor og sønn at Juventus vant Serie A i 2019. Foto: NTB
STERKE BÅND: Maria Dolores dos Santos Aveiro har fulgt sønnen Cristiano Ronaldo i tykt og tynt. Her feirer mor og sønn at Juventus vant Serie A i 2019. Foto: NTB Vis mer

Forutsetningen for at Sporting CP vil hente den aldrende kolossen er angivelig at overgangen blir gratis. Klubben vil da påta seg lønnskostnadene og sørge for en noenlunde «lykkelig skilsmisse» mellom Ronaldo og Manchester United.

37-åringen har lenge signalisert at han vil bort, selv om han har et år igjen av kontrakten. Han er desperat etter å lykkes på den største scenen igjen - som er Champions League.

- Det er en økende debatt innad i klubben om det er best å kvitte seg med megastjerna. Så langt har det vært motstand oppover i hierarkiet. Joel Glazer (fra eierfamilien) har vært en forkjemper for portugiseren, både på grunn av scoringene og den kommersielle verdien hans, skriver Independent.

- Det er samtidig et åpent spørsmål om Ronaldo vil returnere til klubben der han var som gutt. Han vil spille i Champions League, men på et nivå der han føler at han kan vinne igjen, heter det.

- Sporting CP har henvendt seg til United om en avtale. Ronaldos agent, Jorge Mendes, har brukt sommeren til å undersøke alternativer, men ingen av superklubbene vil ha 37-åringen.

TIDLIGERE KLUBB: Cristiano Ronaldo spilte for Sporting CP på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Her mot Club Brugge i 2003. Foto: NTB
TIDLIGERE KLUBB: Cristiano Ronaldo spilte for Sporting CP på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Her mot Club Brugge i 2003. Foto: NTB Vis mer

Sporting CP har kvalifisert seg til gruppespillet i Champions League. Laget spiller på mektige Estádio José Alvalade - med en kapasitet på 50 000 tilskuere.

- Vi får se, var Ronaldos respons på morens bønn om å spille for klubben.

I podkasten fortalte hun at det også vil være en drøm hvis Ronaldos sønn - Cristiano junior - kommer til Sporting CP. Ifølge rapportene er han bedre enn det faren var på samme alder.

- Å se dem begge spille for Sporting er drømmen, forteller mamma Ronaldo.

STOLT: Maria Dolores dos Santos Aveiro er stolt mamma til Cristiano Ronaldo og bestemor til Cristiano junior. Dette bildet er fra en filmpremiere i 2015. Foto: NTB
STOLT: Maria Dolores dos Santos Aveiro er stolt mamma til Cristiano Ronaldo og bestemor til Cristiano junior. Dette bildet er fra en filmpremiere i 2015. Foto: NTB Vis mer

Manchester United-stjerna varslet denne uka et intervju om noen uker. Da vil angivelig hele sannheten komme fram. Han mener mye av det som står i mediene er løgn.

Saken har utviklet seg til en daglig såpeopera.

- Jeg har en notatbok. I løpet av de siste månedene var det bare fem av de siste 100 nyhetene som ga et riktig bilde, skriver han på en fankonto på Instagram.

Sky Sports-ekspert Gary Neville lurer på hvorfor det må ta så lang tid før Ronaldo snakker.

- Hvorfor må historiens beste spiller - etter min mening - vente i to uker for å fortelle Manchester United-fansen sannheten? Stå opp nå og snakk, oppfordrer Neville.

PORTUGISISKE VENNER: Cristiano Ronaldo og Nani spilte sammen i Manchester United. Dette bildet er fra 2009. Foto: NTB
PORTUGISISKE VENNER: Cristiano Ronaldo og Nani spilte sammen i Manchester United. Dette bildet er fra 2009. Foto: NTB Vis mer

Tidligere United-spiller Nani støtter Ronaldos ønske om å forsvinne fra Old Trafford.

- Han har ikke tid til å vente på at et nytt lag skal bygges, eller til neste sesong. Han vil fortsette på topp, score mål og være den store mannen. Det er en normal reaksjon, sier Nani til Vibe.

Ronaldo og Manchester United forbereder nå kolossoppgjøret mot Liverpool mandag klokka 21.00. Hvor han er etter 1. september - når overgangsvinduet stenger - er det ingen som vet.

JOBBET SAMMEN: Tidligere Manchester United-trener Mick Clegg er aktuell med «The Power and The Glory». Cristiano Ronaldo har skrevet forordene i boka. Foto: Darren Staples / Sportimage via PA Images / Video: Rødt Kort Vis mer

Premier League

Manchester C.22006-06
Arsenal22006-26
Brentford21106-24
Tottenham21106-34
Newcastle21102-04
Leeds21104-34
Chelsea21103-24
Brighton21102-14
Aston Villa21012-33
Nottingham Forest21011-23
Bournemouth21012-43
Liverpool20203-32
Fulham20202-22
Wolverhampton20111-21
Leicester20114-61
Crystal Palace20111-31
Southampton20113-61
Everton20021-30
West Ham20020-30
Manchester U.20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer