Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjør det utrolige mot Liverpool: - Det er den sjukeste corneren jeg har sett

Exeter sjokkerte, får omkamp i FA-cupen.

RETT I MÅL: Lee Holmes skrur corneren rett i mål like før pause. Foto: NTB Scanpix
RETT I MÅL: Lee Holmes skrur corneren rett i mål like før pause. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Exeter - Liverpool 2-2 (2-1)

(Dagbladet): League 2-laget Exeter står med fire strake ligatap, i det som er det samme som fjerdedivisjon. På motsatt banehalvdel var et Liverpool-lag som er strippet for a-lagsspillere, med unntak av Christian Benteke som for dagen var kaptein.

For å illustrere forskjellen på lagene: Jürgen Klopp ble intervjuet i klubbens te-rom før kampen, omringet av brukte kopper og kar ved siden av en vask.

Dersom det hadde blitt tap i kveld, burde Liverpool-spillerne bli pålagt å ta den oppvasken som straff. De røde klarte til slutt å karre med seg en uavgjort.

Dårlig bane Liverpool har slitt tungt med skader denne sesongen, særlig i det bakre leddet. Klopp så nok for seg at han ikke kunne spille med flere av de faste spillerne med så mange kamper over en kort periode (seks kamper over en periode på 18 dager).

Med tanke på kveldens motstander var det kanskje ikke så dumt tenkt, men det spørs om ikke Klopp tenkte på hva han har gjort da det sto 1-0 til Exeter etter ti minutter - på en gressmatte som så mer ut som en potetåker enn en fotballbane.

- Exeter gjorde det bra og det var noen ganger de spilte fotball - kanskje de visste om steder på banen det gikk an å spille fotball, sier Klopp etter kampen ifølge BBC.

Sjokkåpning For League 2-laget Exeter sjokkerte Liverpool i åpningsminuttene på St James Park.

Ett innlegg fra høyre landet rett foran Tom Nichols, som fikk kastet seg fram og nærmest skled inn ledermålet før det var gått ti minutter. Nichols har vært i Exeter siden han var ti år gammel.

- Det er så lokalt som man får det, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Men ledelsen varte bare i to minutter, for Jerome Sinclair (19) utliknet etter rot i forsvaret til hjemmelaget. Det var spissens første seniormål for de røde, og scoringen ble feiret deretter.

Liverpool-manager Jürgen Klopp pleier å vise mye følelser når Liverpool scorer mål, men tyskeren holdt seg til en svært behersket feiring da utlikningen var et faktum. Det var tydelig at han ikke likte åpningsmålet.

Syk scoring Exeter var på høyde med Liverpool før hvilen. Fem minutter før pausesignalet burde hjemmelaget tatt tilbake ledelsen, da Christian Ribeiro stanget ballen like utenfor målet til Liverpool-keeper Adam Bogdan.

Og det skulle vise seg å være starten på noe mer.

Det verste tenkelige for Liverpool ville være å slippe inn mål like før pause, og det skulle vise seg å skje. Lee Holmes slo en corner med en vanvittig skru og rett i mål bak en forfjamset Adam Bogdan - keeperen som tidligere i sesongen tabbet seg ut da han endelig fikk sjansen i ligaen.

- Dette er den sjukeste corneren jeg har sett, sier Kasper Wikestad.

- Jeg vil ikke si noe om målet, de viste det live på BBC, sier Klopp ifølge BBC etter kampen.

Stor sjanse Like etter hvilen ville Exeter ha straffespark da Ribeiro gikk i bakken i Liverpools boks, men dommeren vinket spillet videre, til hjemmelagets frustrasjon.

Christian Benteke var knapt involvert i første omgang, og det spørs om kraftspissen blir å finne i startoppstillingen mot Arsenal i midtuka.

Men etter 50 minutter raget 25-åringen plutselig høyest på et innlegg, og fikk til en skikkelig heading. Exeter-keeper Robert «Bobby» Olejnik svarte imidlertid med en strålende redning.

- Har du sett på maken for en redning, mente Kasper Wikestad.

Utliknet Liverpool klarte ikke å skape stort etter redningen, før Brad Smith dukket opp snaut kvarteret før slutt.
Smith trente med Rosenborg i fjor, men endte opp med å skrive ny kontrakt med Liverpool i stedet.

I dag startet han sin andre kamp for de røde, og det var backen som noterte seg for den viktige 2-2-scoringen da han sto på rett sted til rett tid.

Det betyr omkamp mellom lagene.

- Jeg kan ikke tro at vi må spille en kamp til, sier Klopp.

Det ironiske for Exeter er at de tjener mer på en omkamp på Anfield, enn de ville gjort dersom de gikk videre i kveld, da lagene deler billettinntektene i returoppgjøret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media