- Gjør du én feil kan du ringe etter helikopteret med en gang

Den fryktede Kitzbühel-løypa venter på Aksel & co.

KLAR: Aksel Lund Svindal på gårsdagens utfortrening. I dag setter han og de andre nordmennene utfor den frytede «Streif» i Kitzbühel. En bakke som har fortjent sitt rykte. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KLAR: Aksel Lund Svindal på gårsdagens utfortrening. I dag setter han og de andre nordmennene utfor den frytede «Streif» i Kitzbühel. En bakke som har fortjent sitt rykte. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KITZBÜHEL (Dagbladet): Med snaue to uker igjen til OL-ilden tennes i Sotsji, har herrenes alpinsirkus flyttet seg til Østerrike og Kitzbühel.

Og det er ikke en hvilken som helst trasé som venter Aksel Lund Svindal & co i formiddag. Utforløypa «Streif» ned fjellet Hahnenkamm i den lille alpebyen er en av de mest beryktede i verden. Enkelte steder er hellingen på skremmende 85 prosent.

- Du velger dette Svindal sier selv til Dagbladet at utforløypa i Kitzbühel har «en helt spesiell standing». En seier her henger veldig høyt av mange årsaker.

- Det er legendene, det er løypa, det er statusen og det er størst pengepremie. Skal du velge ett utforrenn å vinne, så velger du dette, sier han.I fjor gikk han helt til topps i Super-G'en, men utforen har han fortsatt til gode å vinne. Det er det bare to nordmenn som har gjort tidligere: Atle Skårdal i 1990 og Lasse Kjus i 1999 og 2004, men 31-åringen er i rute. På torsdag var han nest-raskest på trening, bare slått av Bode Miller.

- Bakken spiser deg opp Det som gjør løypa ned Hahnenkamm ekstra krevende, er de mange bratte svingene og lange hoppene. Allerede fra start kastes kjørerne utfor «Mausefalle» (musefella), et hopp hvor de kan nå lengder opp mot 80 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer