- Gjør en bedre jobb ved å sykle til jobben

Hotellet tråkker til.

Kanskje ikke særlig taktisk, men dog. På Holmenkollen Park kjører de ett lag i Sykle til Jobben-konkurransen, med 31 deltakere fra alle avdelinger.

- I fjor var målet å vinne, i år er målet å få med flest mulig, sier hotelldirektør Claus Petersen.

Fjorårets 11 deltakere ble en sammensveiset gjeng, og engasjerte mange flere enn de som faktisk var med. I år ville de ha flere med i dragsuget. Som ett lag kan de dele gleden når det går bra.

Irriterende god form

- Vi har deltakere fra alle avdelinger, og ser at dette er veldig positivt. Det er en snakkis i kantinen, folk spør hverandre hvordan det går og om de har registrert noe i dag, sier Petersen.

Selv sykler han fra Asker til Holmenkollen hver dag, 66 kilometer til sammen. Og idealtiden blir bedre og bedre jo lenger ut i Sykle til Jobben vi kommer.

- Det er nesten irriterende at jeg blir i bedre form. Da blir det jo færre minutter å registrere, ler Petersen.

Da hovedkontoret sendte ut invitasjon til Sykle til Jobben i fjor, måtte han prøvesykle for å sjekke om formen stod til å redde. Det gjorde den.

PÅ TO HJUL TIL JOBB: Her sykler noen franskmenn ned Champs Elysees i Paris, på vei til jobb. Illustrasjonsfoto: AP
PÅ TO HJUL TIL JOBB: Her sykler noen franskmenn ned Champs Elysees i Paris, på vei til jobb. Illustrasjonsfoto: AP Vis mer

Forankret i toppen

- Vi er opptatt av å holde på positiviteten, og liker å vinne. Når vi måles på gjesteundersøkelser, liker vi å gjøre det godt, sier Petersen.

Og internt i Rica er det mange å konkurrere med. På landsbasis stiller Rica Hotels med i underkant av 500 deltakere, og er med dette største enkeltstående aktør i Sykle til Jobben. Salgsdirektør Christian Lunde mener suksess på ett område, genererer suksess også på andre områder.

- Hoteller som gjør det bra i Sykle til Jobben er også hoteller som gjør det bra ellers. Det er viktig at aksjonen har eierskap i toppen. Konserndirektøren i Rica er også ambassadør, så dette er forankret helt opp, i en ellers konservativ bedrift, sier Lunde.

Vinnerkultur

Lunde mener den enkelte leder ute i hotellene har skapt teamfølelse og samhold i og utenfor jobben, og bygget opp en vinnerkultur gjennom tid. Dette drar så mange med på aksjonen, i tillegg til den sterke internkonkurransen mellom hotellene.

- Vi som ledere ser at dette skaper sunne holdninger. Her på hovedkontoret jobber det en som også er instruktør på Sats, hun har pilates her to morgener i uka. Det er plass til 10, og alltid fullt, sier Lunde.

Han var med på morgenens økt, og planlegger nye aktive minutter i løpet av kveldstimene.

- Gjør en bedre jobb ved å sykle til jobben

- Vi er avhengig av mennesker, og at de yter uansett hvor de er. Derfor må vi skape forståelse og respekt. Dette gjøres gjennom felles aktiviteter, internkonkurranse og gjennom å se hverandre på forskjellige arenaer, sier Lunde.

• Her kan du lese mer om Sykle til Jobben 2008