Gjør endringer

Landslagstrener Alexander Stöckl og landslagssjef Clas Brede Bråthen gjør tre endringer på hopplandslaget kommende sesong.

LAGET ER KLART: Alexander Stöckl og Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
LAGET ER KLART: Alexander Stöckl og Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SOGNSVANN (Dagbladet): Ut går Anders Fannemel. Inn kommer Fredrik Villumstad og Bendik Jakobsen Heggli.

Det betyr at Fannemel er ute av landslaget for første gang siden 2012. Han har slitt med et kne siden et fall i Wisla i Polen i 2019.

Laget for 2022/2023 ble presentert på Sognsvann i Oslo i formiddag. Laget for kvinner er uforandret sammenliknet med forrige sesong.

DE UTVALGTE: Her er laget for herrer neste sesong. Fra venstre: Marius Lindvik, Thomas Aasen Markeng, Bendik Jakobsen Heggli, Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad, Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud og trener Alexander Stöckl. Robert Johansson var ikke til stede da bildet ble tatt på grunn av en ryggoperasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB
DE UTVALGTE: Her er laget for herrer neste sesong. Fra venstre: Marius Lindvik, Thomas Aasen Markeng, Bendik Jakobsen Heggli, Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad, Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud og trener Alexander Stöckl. Robert Johansson var ikke til stede da bildet ble tatt på grunn av en ryggoperasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Maren Lundby satser for fullt igjen etter et år med vektutfordringer. Hun var formelt sett på laget også forrige sesong, men hoppet aldri.

- Det blir stas, sier hun om comebacket.

- Jeg har gått og ventet lenge. Jeg er kanskje enda mer motivert enn noen gang.

TILBAKE: Maren Lundby og trener Christian Meyer er optimistiske før neste sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB
TILBAKE: Maren Lundby og trener Christian Meyer er optimistiske før neste sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Lundby håper å være tilbake i hoppbakken i august.

- Jeg har en jobb å gjøre. Men helsa er fin og ting stemmer bedre. Kroppen er mer i vater, forteller hun.

- Hvor sikker er du på å komme tilbake i verdenstoppen?

- Jeg er ikke hundre prosent sikker. Men jeg opplever at det går i riktig retning og at tiltakene fungerer. Derfor har jeg troen.

FOLKSOMT: Maren Lundby tar plass i forbindelse med presentasjonen av lagene på Sognsvann i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
FOLKSOMT: Maren Lundby tar plass i forbindelse med presentasjonen av lagene på Sognsvann i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Her er lagene:

Menn: Marius Lindvik, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Thomas Aasen Markeng, Fredrik Villumstad og Bendik Jakobsen Heggli.

Kvinner: Maren Lundby, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth, Anna Odine Strøm og Eirin Kvandal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer