PÅ VEI BORT:  David de Gea kan glippe for Manchester United. Real Madrid banker på døra. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: David de Gea kan glippe for Manchester United. Real Madrid banker på døra. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gjør et desperat forsøk på å beholde de Gea:- Jeg skjønner at fansen er urolige

Manchester United tilbyr vanvittig lønn.

(Dagbladet): Den spanske keeperen David de Gea skal ha mye av æren for at Manchester United spiller Champions League-fotball neste år.

Klubben er garantert å minst spille kvalifisering - og kan fortsatt ta tredjeplassen som sender dem direkte inn i den eksklusive turneringen.

I en trøblete sesonginnledning sto 24-åringen som en vegg - og reddet mange poeng med en rekke matchvinnerredninger.

Matchvinner Men neste år kan det hende Englands mestvinnende klubb må greie seg uten den spanske keeperen.

Søndag innrømmet manager Louis van Gaal at framtida ikke er sikker. Der managere ofte går knallhardt ut og sier spillerne blir - var nederlenderen overraskende, og deilig, ærlig:

- Han får ikke forlate oss enkelt, for vi har en fantastisk klubb, men David kan gå til en annen stor klubb, og det er det han som avgjør, sa van Gaal ifølge Daily Mail.

Desperat forsøk Spanske El Confidencial skriver i dag at den mektige hovedstatsklubben ikke har kommet med et formelt bud, men at keeperen avventer at agenten Jorge Mendez og Real-president Florentino Perez skal starte samtalene.

Marca hevder på sin side at de Gea og Madrid er enige om en overgang - og alt som gjenstår er at de to klubbene skal forhandle fram en avtale.

I dag skriver The Sun at Manchester United på ingen måte har gitt opp kampen om de Gea.

Avisa skriver at klubben er villig til å gjøre keeperen til en av klubbens best betalte spiller. Et kontraktsforslag pålydende 250 000 pund i uka (drøyt 2,8 millioner kroner) skal ligge på bordet.

Ikke rart, mener TV 2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker:

- Det er en ganske gjengs oppfatning i England at United kan takke de Gea for at det blir CL-fotball på Old Trafford neste sesong. Det sier i grunn alt om betydningen hans, sier Alsaker til Dagbladet.

- Hva vil det bety for klubben hvis de mister ham?

- Hvis han går, mister de en matchvinner, helt enkelt. Og siden Falcao og Robin van Persie også virker å være på hell, har de mistet matchvinnere framme også. Hvor stort savner blir, avhenger av hvem som eventuell kommer inn. Men jeg skjønner at fansen er urolig, de mister sin beste spiller og det er aldri stas.