Gjør GULL til millioner

Store skiløpere får store lommebøker. Gjennom hyppige topplasseringer tjener norske OL-enere i vinteridrett seg rike. Veldig rike. Pengene plasserer de i luksuseiendommer og egne selskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LOFTLEILIGHET: Daniel Franck tjente sin første million før han var 21 år gammel. Han kjøpte loftsleilighet til 1,8 millioner kroner på beste Frogner i fjor sommer (bildet).

Av IDA GRIEG RIISNÆS og TORGEIR LORENTZEN

Idrett er big business. Også om vinteren. Og idrettsutøverne fra verdens mestvinnende nasjon i vinteridrett vet å omsette talent i penger. Årlig mottar våre beste utøvere store beløp fra velvillige sponsorer som mer enn gjerne soler seg i blitzregnet rundt utøverne. Mest lønnsomt er det å være mannlig utøver i langrenn eller alpint.

Verdens fremste olympier på snø, Bjørn Erlend Dæhlie (30), har så langt både gull og sølv fra Nagano. Mannen som har holdt seg på toppen gjennom hele 90-tallet, er i tillegg medaljestinn fra før.

Bjørn Dæhlie skjønte tidlig at medaljene var gull verdt, og begynte å investere pengene i egne selskaper. Dæhlie er best også når det gjelder business.

Feit formue

På papiret hadde Dæhlie en formue på 14,3 millioner kroner og en inntekt på 13,4 millioner i 1996.

I dag er han aktiv i fire selskaper, med egen kleskolleksjon, to investeringsselskaper og «Gutta på tur»-selskapet Norsk Rype- og Tytinglag AS. I tillegg kommer et sovende selskap han eier sammen med Ole Kristian Furuseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer