Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gjør ikke noe å mangle kamptrening

André Bergdølmo spiller lite i Dortmund, men starter trolig mot Moldova.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MUNCHEN (Dagbladet.no): For noen år siden slet det norske landslaget med at nøkkelspillere ikke spilte fast i sine europeiske klubber. Det problemet har ikke Åge Hareide i dag.

Unntaket er André Bergdølmo.

33-åringen har imidlertid masse rutine, og har flest landskamper i troppen (54). Derfor synes han ikke det er noe problem at han ikke spiller fast på Borussia Dortmund.

- Når det gjelder landslaget har ikke det noe å si for meg. Det å mangle kamptrening er en medieskapt greie. Jeg spiller fotball hver dag, sier han til Dagbladet.no.

Ikke første gang

Også da han var i Ajax, var han i perioder i samme situasjon. Landslagstreneren mente han var god og i form, klubbtreneren var uenig.

- Det gir meg en trygghet at jeg også før har vært ute av klubblaget, men likevel spilt gode landskamper, sier Bergdølmo.

Under treningene i München har han blitt plassert på høyrebacken av Hareide, og det ser ut til at han spiller der på onsdag også. Det gjør ham ingenting, selv om han stort sett har spilt på motsatt side av forsvarsfireren.

- Jeg er høyrebeint, og føler meg like trygg på begge sider.

Hans tre siste landskamper har også vært som høyreback, og det har gått bra, med fasiten 7-0.

Kan ende på Åråsen

Til sommeren er han ferdig i Dortmund. Det er ikke lenge til, men han vet foreløpig ikke hvilket prefiks han skal ha foran mobilnummeret sitt til høsten.

- Det skjer ting, men foreløpig ikke noe konkret. Derfor vet jeg ennå ikke hvor jeg ender, sier den tidligere LSK- og RBK-spilleren.

- Hva med Lillestrøm?

- De er inne i bildet, ja.

Bergdølmo legger ikke skjul på at han kan tenke seg en tilleggsrolle i den klubben han spiller for, om ikke med en gang, men i hvert fall på sikt. Dette kommer samtidig litt an på hvor han ender til høste. Han forteller at LSK har signalisert at en slik løsning kan bli aktuelt på Åråsen.

I mellomtida passer han litt ekstra på de andre i landslagstroppen, siden han har flest kamper i bagasjen.

- Jeg blir jo litt som en pappa for disse gutta, sier han og ler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!