DAGEN FØR DAGEN: Maren Nævdal Mjelde og landslagssjef Martin Sjögren på vei inn til pressekonferanse.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DAGEN FØR DAGEN: Maren Nævdal Mjelde og landslagssjef Martin Sjögren på vei inn til pressekonferanse. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Gjør ikke som rivaler før EM-starten: - Vi vil være åpne

Åpen trening dagen før kamp. Motstanderne holder stengt.

UTRECHT (Dagbladet): Kvinnelandslaget i fotball gjennomfører i ettermiddag den siste treningsøkta før EM-premieren mot vertsnasjon Nederland i morgen kl. 18.

Som eneste lag i gruppe A hadde det norske laget en åpen trening - der hvert spark var tilgjengelig for både presse og andre interesserte.

Til motsetning valgte gruppemotstanderne Nederland, Belgia og Danmark alle å bare holde 15 minutter åpent for offentligheten, ifølge arrangøren.

Norges landslagssjef Martin Sjögren mener laget ikke har noe å skjule.

- Vi har valgt å ha den (siste treningen) åpen.. Sånn er det. Vi ønsker å være åpne og vennlige mot dere, sier Sjögren til Dagbladet på dagens pressekonferanse inne på EM-arenaen.

- Jeg vet ikke om vi får lov til å stenge to treninger på rad? sier Sjögren, og sikter til at laget trente bak lukkede dører store deler av torsdag.

Ofte stengt

Uansett: Det er blitt en trend i internasjonal fotball å lukke treninger inn mot kampdag. Dette for å skjule innøvde trekk, antatt lagoppstilling og gi minst mulig informasjon om eget lag til motstander.

På spørsmål om Sjögren synes det er feig av de andre lagene å stenge treningene, svarer svensken:

- Det har jeg ingen formening om, sier han.

Fersk

Sjögren har ledet Norge i et drøyt halvår og går inn i sitt første internasjonale mesterskap.

Første hinder er Nederland i morgen.

- Jeg tror vi har gode sjanser til å gå videre fra gruppa. Dette er en ny erfaring for meg også. Nederland er et bra lag og de har hatt framgang de siste månedene, sier landslagssjefen.

Landslagskaptein Maren Mjelde forteller:

- Jeg ser fram til dette og har en god følelse før i morgen. Vi må stole på vårt system. Jeg føler ikke vi har noe press, sier Mjelde.

Dette er Norges vei i gruppe A:

16. juli: Kamp mot Nederland (i Utrecht), kl. 18.00 på NRK.

20. juli: Kamp mot Belgia (i Breda), kl. 18.00 på TV 2

24. juli: Kamp mot Danmark (i Deventer), kl. 20.45 på TV 2.