- Gjør klart for verdensrekord

VIKERSUND (Dagbladet): Etter 211-metershoppet til hobbyhopperen Terje Nyhus (21) i den nyombygde VM-bakken i går, bestemte rennleder Torgeir Nordby at det skal være videomåling helt ned til 220 meter. - Vi tar høyde for ny verdensrekord, sier Nordby til Dagbladet foran dagens invasjon av verdenseliten.

Opprinnelig var meningen at det bare skulle være videomåling fra 138 til 210 meter i Vikersundbakken. Nå blir det videomåling fra 150 til 220 meter i stedet.

- Normalkapasiteten på VM-bakken tilsier lengstehopp på 212 til 213 meter. Men det er ingen problemer å stå på 218-219 meter. Plutselig kan det komme et kjempehopp. Vi er forberedt på alt, også ny verdensrekord, sier Torgeir Nordby.

Verken han eller hobbyhopper Terje Nyhus (Orkdal IL) vil bli sjokkert om Tommy Ingebrigtsens verdensrekord på 219,5 meter ryker i løpet av VM-dagene i Vikersund.

- Jeg sto lett på 211 meter. Går du lavt og får oppdrift nedover mot overgangen, er det fullt mulig å stå på 220 meter. Det var mer trykk i nedslaget da jeg hoppet 130 meter i Granåsen, sier Nyhus.

Gammelt utstyr

De to siste åra har han trappet kraftig ned på skihoppingen.

- I vinter har jeg bare 70 hopp. Skiene mine er eldgamle og sprukne. Kristian Brenden har brukt dem før. Hoppstøvlene er etter Roger Halvorsen. De er både slitne og for store, sier Nyhus til Dagbladet.

To klare

På fritida spiller han bass i bandet til Tommy Ingebrigtsen. Tiger'n inntar VM-bakken i dag, sammen med Lasse Ottesen, Henning Stensrud, Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem, Jon Petter Sandaker og konkurrenter fra 17 andre nasjoner.

Tommy og Lasse er klare for morgendagens kvalifisering. De to siste VM-plassene avgjøres i dag.

Bare vinden kan ødelegge skiflygings-VM. Værmeldingene er dystre, og lyder på vindstyrke opp imot frisk bris.