NY DUELL: Her slår John Degenkolb (til høyre), André Greipel og Alexander Kristoff i duell. I Frankfurt har årets Paris-Roubaix-vinner ikke vunnet siden 2011. Derfor vil det tyske laget gjøre alt de kan for å kjøre Alexander Kristoff av i motbakkene før mål. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
NY DUELL: Her slår John Degenkolb (til høyre), André Greipel og Alexander Kristoff i duell. I Frankfurt har årets Paris-Roubaix-vinner ikke vunnet siden 2011. Derfor vil det tyske laget gjøre alt de kan for å kjøre Alexander Kristoff av i motbakkene før mål. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

- Gjør løypa tøffere for å kjøre av Kristoff

Paris-Roubaix-vinner vil ha hevn.

(procycling.no): For første gang siden Paris-Roubaix, er Alexander Kristoff tilbake i konkurranse under fredagens Eschborn Frankfurt.

Her møter han John Degenkolb i en heseblesende duell. Tyskeren spurtslo nordmannen i Milano-Sanremo, og vant siden selveste Paris-Roubaix.

Men han har likevel ei høne å plukke med Stavanger-mannen.

Kristoff slo nemlig tyskeren på hjemmebane i Frankfurt i fjor. Giant-sprinteren har ikke vunnet her siden 2011.

Tøff motstand For å endre på det, har Degenkolb fått med seg landsmennene Nikias Arndt og Simon Geshke på laget.

Turen dit tar også klassikerrytterne Roy Curvers, Albert Timmer, Zico Waeytens og opptrekker Koen de Kort. Tom Dumolin kompletterer et fryktinngytende Giant Alpecin.

Kristoff er på sin side inne i tung treningsperiode, og forventes å være enda «tyngre» i muskulaturen, enn han var ved samme anledning i fjor.

Da var heller ikke planen å være på topp i det første rittet etter brosteinsklassikerne, men som trener Stein Ørn sier:

- Alexander stiller opp i alle ritt med et håp om å vinne.

At det går prestisje hos det tyskregistrerte laget om å vinne endagsrittet, er det liten tvil om.

Gjør løypa hardere I fjor ble det lagt inn flere bakker i rittet, men Katjusja-rytteren maktet likevel å klore seg fast.

- Alexander hang ikke med oppover i fjor, men han klarte å kjøre seg opp igjen foran spurten, sier Ørn.

Kristoff og Degenkolb har fulgt hverandre som skygger så langt i karrieren, og er ikke ulike som typer. Dog er Alexander kjappest på flat mark, mens John ofte har mest å fare med i bakkene.

- Har de lagt inn enda flere bakker i år?

- Ut ifra løypeprofilen å dømme, har de forlenget den ene bakken, så det blir snakk om flere høydemeter. Vi får ta dette som en kompliment, men det er ganske åpenbart at Giant-Alpecin ønsker å kjøre ham av før spurten.

Kristoff har med seg Sven Erik Bystrøm, tyskerne Rudiger Selig og Marko Haller. Alexander Porsev, Eduard Vorganov, Sergei Lagutin og Valdimir Isaychev.

PS! Du kan se rittet på TV 2 fra 12:15, fredag.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!