Ed Woodward

Gjør narr av forklaringen

Manchester United-direktør Ed Woodward får gjennomgå på sosiale medier.

HÅNES: Ikke alle kjøper den påståtte forklaringen til hvorfor Ed Woodward trakk seg i United tirsdag. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
HÅNES: Ikke alle kjøper den påståtte forklaringen til hvorfor Ed Woodward trakk seg i United tirsdag. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer
Publisert

Den mektige sjefen på Drømmenes Teater ble dratt med i fallet da supportere verden over tok planene om «Super League» av plakaten.

Voldsomme protester og en unison motstand mot prosjektet, som blant annet Woodward hadde jobbet med i ett år, førte til at 10 av 12 klubber nå har trukket seg fra prosjektet.

Omtrent samtidig som Manchester United og de andre engelske lagene bekreftet at de ikke lenger ville være en del av ligaen som supporterne ikke synes var så super, trakk Woodward seg.

I et lengre avskjedsbrev skrev United-direktøren om sin tid i klubben og takket Ole Gunnar Solskjær for framgangen de siste åra. Men om Super League-fiaskoen var en del av avgjørelsen kom ikke fram i brevet. Det ble nemlig ikke nevnt med ett eneste ord.

Forklaringen

Så var det hele en stor tilfeldighet?

Ikke helt ifølge BBC-journalisten Simon Stone, som torsdag kunne fortelle mer om bakgrunnen til Woodwards valg. Ifølge den anerkjente journalisten trakk United-direktøren seg fordi han ikke kunne støtte at United ble en del av Super League.

Det kom litt overraskende på flere ettersom Woodward har blitt pekt ut som en av arkitektene bak Super League.

SVENSK-NORSK KRANGEL: Erling Braut Haaland-parodiene tar av. Men nå vil svenskene for alvor ha et ord med i laget. Video: Rødt Kort / Filtvedt. Vis mer

Latterliggjøres

Fotballekspert i Sky Sports og tidligere Manchester United-kaptein, Gary Neville, var blant dem som reagerte da han leste forklaringen til Woodward.

Det var helt tydelig at Neville ikke kjøpte begrunnelsen til Woodward da han delte Stone sin sak på Twitter med bare en latter-emoji.

United-legenden har vært blant de mest kritiske til de kontroversielle Super League-planene og har gitt tydelig uttrykk for sitt syn gjennom flere tordentaler tidligere i uka.

Flere medier har omtalt Nevilles reaksjon, og selv har den gamle United-kapteinen fortsatt latterliggjøringen av Woodward ved å dele en melding fra Manchester United-fanzinen Red News.

«Ed Woodward forteller i etterkant av at han trakk seg at han ikke har troen på det vi har blitt fortalt at han har vært med på å forhandle fram i over ett år. Det er akkurat det du forventer at Ed Woodward skal meddele nå», skrev fanzinen.

Woodward skal være i jobben i Manchester United til slutten av året. Jobben med å peke ut hans etterfølger har allerede begynt og flere har pekt mot Richard Arnold som allerede er «Group Managing Director» i klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer