EN KARIKATUR? Zlatan Ibrahimovic portretteres som arrogant og egoistisk i en ny, fransk tegneserie. Her strekker supersvensken ut etter trening på Friends arena i Stockholm, i forkant av morgendagens møte VM-kvalikmøte med Irland. Foto: Reuters / Claudio Bresciani / NTB Scanpix
EN KARIKATUR? Zlatan Ibrahimovic portretteres som arrogant og egoistisk i en ny, fransk tegneserie. Her strekker supersvensken ut etter trening på Friends arena i Stockholm, i forkant av morgendagens møte VM-kvalikmøte med Irland. Foto: Reuters / Claudio Bresciani / NTB ScanpixVis mer

Gjør narr av Zlatan i ny tegneserie

- Han er en karikatur.

(Dagbladet): De aller fleste er enige om at Zlatan Ibrahimovic er en usedvanlig dyktig fotballspiller. Og flertallet vil kanskje også være enige i at han har en ganske så unik personlighet.

Det var bakgrunnen da to franske tegneserieskapere satte seg ned for å lage et nytt seriealbum om fotballklubben Paris Saint-Germain, der den svenske superspissen spiller en av hovedrollene.

- Jeg gjorde en karikatur av en spiller som allerede er en karikatur, sier serieskaper Philippe Bercovici til Le Parisien, ifølge Expressen.

- Arrogant og egoistisk
Den franske hovedstadsavis melder at Zlatan er en av hovedpersonene i seriealbumet om PSG. Bak illusttrasjonene står satirikeren Bercovici, mens journalisten Arnaud Ramsey står bak manus.

Zlatan portretteres som arrogant og egoistisk i tegneserien. Også PSG-trener Carlo Ancelotti, eier Nasser al-Khelaifi og flere av de andre spillerne dukker opp.

Boka slippes ifølge Expressen 28. mars.

«Zlatan er laget »
Bercovici skal også ha planer om å slippe to humorbøker der Zlatan spiller hovedrollen i løpet av våren. Den ene inneholder en samling oppdiktede Zlatan-sitater og den andre «Under huden på Zlatan Ibrahimovic» legger seg på samme linje som seriealbumet.

SLIK SER DEN UT: «Paris vaut bien un cheikh. Quand le Qatar achète le foot» av Philippe Bercovici og Arnaud Ramsay slippes 28. mars. Faksimile: Le Parisien
SLIK SER DEN UT: «Paris vaut bien un cheikh. Quand le Qatar achète le foot» av Philippe Bercovici og Arnaud Ramsay slippes 28. mars. Faksimile: Le Parisien Vis mer

Expressen gjengir en dialog i tegnseriestripa, satt i PSG-garderoben, for å gi leserne en idé om hvordan Zlatan portretteres:

Carlo Ancelotti: - Hør, Zlatan, vi har et problem med lagkameratene dine.

Zlatan:
- Zlatan har ingen lagkamerater.

Ancelotti:
- Akkurat! Du må være mer kollektiv.

Zlatan:
- Man trenger ikke være kollektiv for å zlatanera.

Ancelotti:
- Hør, jeg ber deg bare om å forsøke litt. Dra nytte av lagkameratene dine. Kollektivet, Zlatan, kollektivet. Fotball er en lagsport!

Zlatan:
- Zlatan.

Ancelotti:
- Ja, jeg vet, Zlatan ER laget. Men vi har 22 spillere, skjønner du det? Vi må bruke dem.

Zlatan:
- Zlatan forstår.

Ancelotti:
- Halleluja! Jeg visste at du var en smart gutt.

Zlatan:
- Det holder å gi alle de andres lønn til Zlatan. Tross alt er det jo bare Zlatan som spiller fotball.

Ancelotti:
- NEI! Zlatan, vær så snill. Forsøk å jobba litt mer kollektivt, så pratar vi om lønn etterpå, ok?

(Zlatan går ut til PSGs parkeringsplass der lagkameratene er i full gang med å vaske bilen hans).

Zlatan:
- Zlatan elsker kollektivet.