Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gjør noe med deg

Landslagsaktuelle Mohamed Elyounoussi fikk et knalltøft møte med engelsk fotball. Nå kan han endelig smile igjen.

SMILER IGJEN: Mohamed Elyounoussi med Celtic-lagkamerat Moritz Bauer. Foto: NTB Scanpix
SMILER IGJEN: Mohamed Elyounoussi med Celtic-lagkamerat Moritz Bauer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norge - Spania lørdag 20.45.

Mohamed «Moi» Elyounoussi (25) har slitt i Southampton og Premier League etter overgangen fra Basel sommeren 2018.

Nordmannen ble hentet for rundt 16 millioner pund (rundt 160 millioner kroner), men maktet aldri å sette sitt preg på St. Mary's. Forrige sesong ble det totalt 790 minutter fordelt på 16 kamper i ligaen.

30. august kom meldingen om at «Moi» hadde signert for den skotske storklubben Celtic på lån. Nylig scoret han også sitt første mål for The Hoops i Europa League.

- Formen er fin. Og det var godt å score mål igjen, sier Elyounoussi til Dagbladet, i mylderet av spillere og journalister på pressetreffet med det norske landslaget.

- Motgang

September i fjor ble 25-åringen taklet stygt av en lagkamerat, noe som satte ham på sidelinja med smerter i ankelen. Ei drøy uke seinere var han tilbake i aksjon, men det gjorde at prosessen med å lege skaden gikk seinere. Det var en tøff start på tilværelsen i England.

- Selvfølgelig var det motgang, og det var mitt første møte med det også. Man kan jo kalle det motgang, men samtidig så føler jeg selv at jeg burde håndtert det … eller klart bedre å … det var noen ganger jeg kom tilbake litt for tidlig enn jeg burde gjort og slike ting. Men man lærer når man gjør feil, sier han og fortsetter:

- Når man scorer, gjør det bra og ting flyter, så er man happy, men når ting går imot, så lærer man mer. Nå ser jeg bare framover. Jeg tar det med meg til seinere i livet, men ser bare framover nå.

Satt på prøve

- Har det vært tungt psykisk?

- Ja, det er klart når man går en periode uten å spille, så blir det tøft. Man blir satt på prøve. Det å stå opp hver dag og gå på trening og du vet at det blir tøft å få spilletid til helgen. Det gjør noe med en person, men samtidig så føler jeg at det ikke er noen som kan ta meg på at jeg ikke var profesjonell. Det er ingen i Southampton som kan si at Moi ikke gjorde jobben på trening, for jeg sto på hver dag og gjorde det jeg skulle, og forsøkte å ta med meg de små positive tingene, sier han og fortsetter:

- Og så fikk jeg en datter midt oppi det hele her, så hun kom på et perfekt tidspunkt slik sett. Det gjorde at man satt litt ting i perspektiv da, sier Elyounoussi oppriktig.

- Følte du at du fikk en skikkelig sjanse i Southampton?

- Ja, altså … Jeg fikk en del muligheter i starten, da Mark Hughes var der, men da sleit vi litt med selvtilliten i laget. Ja, jeg fikk jo sjansen, det gjorde jeg. Jeg fikk et par muligheter med den nye treneren også, men du må ta den selv. Samtidig så fikk man ikke helt den tilliten man ønsket heller. Så både ja og nei, men slik er jo Premier League. Du kan ikke vente på for mange muligheter, du må ta de få du får.

- En lettelse

Nå smiler livet til angriperen igjen. Elyounoussi var ikke i tvil om overgangen til Celtic, etter å ha snakket med manager Neil Lennon.

- Jeg hadde en prat med treneren og jeg hadde tenkt å spørre han om hva han forventer og taktiske ting da, men det eneste han sa til meg var at: «Du er en god fotballspiller, vi vet hva du kan gjøre. Du mister ikke ferdigheter i løpet av en sesong. Du mister selvtillit, du begynner å tenke litt for mye og slike ting, men ferdigheter mister du ikke. Jeg skal hjelpe deg å komme tilbake der hvor du var.» Det var nok til å overtale meg, sier Elyounoussi.

25-åringen har fått betalt for den harde jobbingen, med scoring mot rumenske Cluj og en plass på rundens lag i Europa League.

- Jeg føler selv at jeg er mentalt sterk. Selv om man går en periode uten å spille så mye, så tok jeg vare på muligheten da jeg først fikk den. Jeg gjorde det jeg pleier å gjøre, og så fikk jeg til slutt betalt for det med målgivende i første kamp og mål i Europa League nå. Det er deilig da, det er en lettelse at du får betalt for den harde jobben du har gjort. Så ser jeg bare framover til å kjempe om titler denne sesongen, sier en optimistisk Moi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling