Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjør nye forandringer med Holmenkollen-helga

Går tilbake til gammel oppskrift.

FELLESSTART: Sjur Røthe og Hans Christer Holund i front under femmila i 2016. Foto: NTB Scanpix
FELLESSTART: Sjur Røthe og Hans Christer Holund i front under femmila i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer, vil intervallstarten i Holmenkollen bli gjeninnført i 2021. Forslaget kommer til å bli vedtatt på kalendermøtet til det internasjonale skiforbundet (FIS) i Dubrovnik i dag, får Dagbladet opplyst.

Siden oppussingen av nasjonalanlegget i 2009 har det utelukket blitt gått fellesstart på fem- og tremila for menn og kvinner i Holmenkollen.

Fra 2021 har World Cup-komiteen til FIS nå bestemt at det blir intervallstart igjen.

Herrene skal gå en sløyfe på 10 kilometer fem ganger, mens kvinnene skal gå 10 kilometeren tre ganger.

Det er spesielt fra russisk hold det har vært et ønske om å ha flere intervallstarter i verdenscupen, og de har nå fått gjennomslag i Holmenkollen:

NORTHUG-HETS: Skiløper Pål Trøan Aune nådde helt til finalen under sprinten i Drammen, men han er kanskje mest kjent som hakkekylling på Petter Northugs Instagram-konto. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

- Dette kommer til å bli klart bedre og mer spennende for alle inne på stadion, sier Åge Skinstad til Dagbladet.

Derimot kommer opplevelsen for alle ute i skogen til å bli mindre spennende. Nå kommer de til å være helt avhengige av hjelpemidler for å følge med på stillingen i rennet.

Dagbladet vet også at det blir sett på muligheter for å gi rennet et seinere starttidspunkt igjen. Forrige sesong ble rennet flyttet fram tidlig på morgenen for å unngå at publikum hadde konsumert for mye voksenbrus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!