-  Gjør oss gjerne til gullfavoritter

Lillestrøm spiller som en klar kandidat til seriegullet 24 dager før de åpner hjemme mot Rosenborg. Sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft jubler høylytt for favorittstempelet.

SÖDERTÄLJE (Dagbladet): -  Gjør oss gjerne til gullfavoritter, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Han utdyper:

-  Jeg synes det er helt fantastisk nå som vi skal selge oss inn både til publikum på Åråsen og til sponsorer. Det spiller ingen rolle for oss. Dette har vi ingen problemer med, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Han er slett ikke redd for at de unge spillerne til Lillestrøm ikke skal takle presset.

-  Det stilles forventninger til oss. Det må vi takle. Vi er dessuten såpass realistiske at vi vet dette blir tett. Derfor gjør det oss ingenting at vi nå gjøres til gullfavoritter, sier Fjørtoft.

Ingen svakheter

I går var det knapt svakheter å spore i det gule lagmaskineriet der kollektivet imponerte vel så mye som enkeltspillerne. Fra keeper Heinz Müller til robuste Oliver Occean på topp var det gjennomgående selvsikre varer som ble levert. Djurgården var faktisk ikke i nærheten av nivået. Christoffer Andersson scoret 2-0 og sendte avgårde frisparket som gikk inn til 3-1 via et Djurgården-bein. Han forklarer det slik:

-  I fjor var det første året med Uwe som trener. Da skulle vi lære mye nytt og slikt tar tid. Nå er vi inneforstått med måten han vil vi skal spille og da framstår vi mer stabilt enn før.

STRAFFE: Her får LSK-keeper Heinz Müller en dult i magen. Sekunder seinere dulter Müller borti en annen Djurgården-spiller - ganske uskyldig. Dommeren dømmer straffe og gir Müller gult kort. Foto: Bildbyrån
STRAFFE: Her får LSK-keeper Heinz Müller en dult i magen. Sekunder seinere dulter Müller borti en annen Djurgården-spiller - ganske uskyldig. Dommeren dømmer straffe og gir Müller gult kort. Foto: Bildbyrån Vis mer

Fjørtoft legger vekt på erfaringen unge spillere som Magnus Myklebust og Bjørn Helge Riise tilegner seg ved spill i Royal League på dette nivået.

-  Det er svært viktig for oss. Det er derfor vi også har meldt oss på i Intertoto-turneringen til sommeren, sier han.

-  Jeg forsvarte meg

3-1 over Djurgården på bortebane er et knallsterkt resultat.

-  Djurgården var på et annet nivå enn alle lagene vi har møtt hittil i Royal League. Men det mestret vi godt og jeg synes vi fortjente alle tre scoringene vi fikk, sier Uwe Rösler.

Sjansestatistikken viser 9-3 til Lillestrøm - medregnet straffesparket som ga Djurgårdens kveldens eneste scoring.

Dommer Knud Erik Fisker mente at LSK-keeper Heinz Müller slo etter en Djurgården-spiller da han banet seg vei for å sette i gang en rask kontring. Fisker dømte straffe.

-  Jeg forsvarte meg da Djurgården-spilleren kom i veien for meg, sier Müller.

Som fikk gult kort. Hadde det vært et slag, skulle selvfølgelig Müller fått det røde.

-  Dommeren dømte drittdårlig hele kampen, sier Müller.

Ble rasende

Christoffer Andersson som vanligvis er en sindig kar klarte for en gangs skyld ikke å holde seg.

-  Det var helt utrolig at han dømte straffe. Jeg har aldri blitt så forbannet i hele mitt liv. Jeg holder vanligvis nervene under kontroll, men nå klarte jeg det bare ikke, sier Andersson.

Som fikk gult kort for munnbruk.

Djurgårdens trener Kjell Jonevret var en slagen mann i går.

-  Med 3-1 gikk rullgardina ned for oss. Med 2-1 kunne vi hatt en sjanse. Men om Lillestrøm mener vi er det beste laget de har møtt så langt i turneringen, må jeg si det samme om dem. De er store og sterke, men også svært dyktige til å spille fotball. De var best kampen gjennom.

• Din kommentar: Er LSK gullfavoritten?

SOLIDE: LSK og Olivier Occean er litt for liten i denne duellen, men ellers hakket større enn Djurgården.
FORNØYD: Jan Åge Fjørtoft.