Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjør plass for feite tennis-rumper

Bredere seter i Wimbledon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det skal bli mer tennis-albuerom for tilskuerne under den ærverdige Wimbledon-turneringen. Britiske rumper eser, og det tar eierne av All England Tennis Club nå konsekvensen av, melder The Sun.

Bredden på setene på hovedbanen, eller centrecourten som det heter på godt tennisnorsk, økes med to tommer (fem centimeter). Dermed blir de nesten 46 centimeter brede.

Allerede under førstkommende sommers turnering kan tilskuerne skuffe innpå mer av den tradisjonsrike forfriskelsen - jordbær og fløte - uten umiddelbar frykt for å velte utover sidemannens plass.

Tennisklubben skal ha fattet beslutningen etter at de ble gjort oppmerksomme på at setene på økonomiklasse på flyene til British Airways er 79 centimeter brede. Det er nesten dobbelt så romslig som de gamle Wimbledon-setene.

Den alvorlige siden av saken er at en av fire briter nå er klassifisert som overvektige. Totalt er 24 millioner for feite, tre ganger flere enn på 80-tallet.

Kanskje på tide å plukke fram racketen selv også?

BEDRE PLASS: Til sommeren slipper folk å ha sitteunderlaget på hodet under Wimbledon-turneringen. Setene blir fem centimeter bredere.
BEDRE PLASS: Til sommeren slipper folk å ha sitteunderlaget på hodet under Wimbledon-turneringen. Setene blir fem centimeter bredere. Vis mer
FÅR PLASS I ÅR? Disse tilskuerne sto utenfor og tittet inn under Wimbledon-turneringen for to år siden. Til sommeren finner de kanskje en plass på de nye, bredere setene inne på tribunen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!