Gjør seg på TV i EM

Disse fire bør du få med deg i dag.

SLEGGEBRØL. Kristian Pars er en profil det er verdt å få meg seg i EM for friidrett i dag. Tittelforsvareren kommer garantert med brølet. Foto: AFP/Peter Kohalmi.
SLEGGEBRØL. Kristian Pars er en profil det er verdt å få meg seg i EM for friidrett i dag. Tittelforsvareren kommer garantert med brølet. Foto: AFP/Peter Kohalmi.Vis mer

Krisztian Pars (slegge) er tittelforsvarer. Ungareren vant både EM og OL i 2012. Han slang slegga 82,49 meter 9. juli i år. Det er ny rekord. Kraftkaren har vunnet 43 av de siste 48 konkurransene han har deltatt i. De fem gangene han tapte var for samme mann, Pawel Fajdek fra Polen. Det bærer mot en interessant duell.

Churandy Martina (200 m) representerer Nederland, men kommer egentlig fra Quracao. Han gjorde rent bord i Pan Amerika og South America Games før han fikk tresko å løpe i. Han forsvarer EM-gullet fra 2012, og han er klar. Siste melding på Facebook: Spike check. Uniform check. Ready to rumble! Det blir karen å slå for vår man Jays i , som stiller i banen innenfor i det fjerde kvalifiseringsheatet. Men begge to bør gå videre.

Churandy Martina. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
Churandy Martina. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG Vis mer

Jirina Ptacnikova(stavsprang) er fotografenes favoritt. Den tjekkiske atleten er tittelforsvarer. Men hun floppet under EM innendørs i fjor. Jirina er også habil i lengde. Hun er separert og har gått tilbake til sitt oprinnelige etternavn. Men i startlista står hun oppført som Svobodova.

Sergey Shubenkov (110 m hekk finale) vant lett i EM i Helsingfors for to år siden. Da noterte russeren bestenotering på 13,16. Det er russisk rekord. 24-åringen er glad for distansen. Han forsøkte seg innendørs i Em i fjor på 60 meter hekk. Da endte han utenfor finalen på 13. plass på resultatlista. Han har friidrett i blodet. Mora har en fjerde plass i OL i sjukamp.

Jirina Slobodova Ptacnikova. AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
Jirina Slobodova Ptacnikova. AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET Vis mer

Sergey Shubenkov. (AP Photo/Petr David Josek)
Sergey Shubenkov. (AP Photo/Petr David Josek) Vis mer