Gjør som Ronaldinho

John Carew er inne i en nøkkelsesong dersom han skal etablere seg blant Europas beste spisser - og vet det selv. Han har tenkt å klare det med et digert smil om munnen.

LYON (Dagbladet): -  Se på Ronaldinho. Han er så leken og god, kanskje verdens beste. Og han gliser hele tida, sier John Carew.

-  Jeg merker det selv. Mye av grunnen til at jeg har lyktes det siste året - for jeg var stabilt god i Besiktas også - er at jeg har det så gøy nå. Det er der latinamerikanerne er så flinke, og vi andre har mye å lære.

-  Når har du kommet til denne erkjennelsen?

-  I løpet av det siste året. Spesielt i Tyrkia, for der utvikla jeg meg mer enn noen andre steder.

Nøkkelsesong

Dagbladet møter John Carew i resepsjonen på Sofitel Hotel i Lyon, og han trives godt med å bo sånn.

-  De første par månedene, før jeg blir kjent med byen, er det best å bo slik jeg gjør nå, sier Carew, som har fått en pangstart på karrieren for de siste fire års franske seriemester.

Først scoret kraftspissen tre mål i supercupmatchen mot Auxerre. Han fulgte opp med å heade inn seiersmålet mot Le Mans i seriestarten, og igjen med å bryte inn 1- 0 da Strasbourg besøkte Lyon søndag.

 PÅ SOLSIDA:  John Carew nyter den gode starten i Lyon. Men han vet at utfordringa ligger i å fortsette i samme spor.
PÅ SOLSIDA: John Carew nyter den gode starten i Lyon. Men han vet at utfordringa ligger i å fortsette i samme spor. Vis mer

Etter den siste prestasjonen kunngjorde manager Gérard Houllier at John Carew er inne i en avgjørende sesong med tanke på resten av karrieren: Tida er inne for at 25-åringen nå må ta steget fra å være et talent, til å bevise at han tilhører det ypperste spissjiktet i Europa.

Carew ser poenget.

-  De sier at en fotballspiller når sin topp rundt 28 år gammel. Da har jeg et par-tre år nå som blir veldig viktige, og jeg håper å kunne slå meg til ro her. Det har vært nok klubbskifter de siste åra. Lyon synes å være helt perfekt, sier Carew.-  Jeg savnet å spille på kontinentet. Scorer du et mål i Tyrkia, så er det ålreit nok, men når du gjør det her, så ruller bildene på Eurosport hele uka. Skjønner du?

Med mot Sveits

Ved å være i Frankrike blir det også langt lettere å komme seg hjem til Norge. Det er sikkert både familie, venner og Åge Hareide glad for.

-  Ja, det er klart det er en fordel. Reiser jo hjem allerede til uka for å spille landskamp, sier Carew.

For ham spiller det nemlig ingen rolle at motstanderen er Sveits og at oppgjøret er av det private slaget. Carew har viktigere kamper i sikte, og det har aldri vært noe tema å nedprioritere Sveits.

-  Slett ikke. Det er viktig å få tid med resten av laget, slik at vi er best mulig forberedt til kvalifiseringskampene i høst.

-  Når får vi se deg i Tippeligaen igjen?

Retur til Vålerenga

-  I det øyeblikket jeg føler at jeg ikke duger på europeisk toppnivå lenger, så kan det absolutt være aktuelt. Men det håper jeg blir noen år til.

-  Vålerenga?

-  Ja, hvis det blir retur, så er det Vålerenga jeg tenker på.

John forteller at Houllier innvilger et par dager fri til spillerne «i ny og ne». Og da er Norge alltid et fristende reisemål. Der venter også sønnen Tyrese (17 måneder).

-  Ser her at navnet Carew er svært populært bakpå Lyon-draktene. Kjøpt med en sånn til sønnen?

-  He-he. Ja da. Når jeg drar hjem til Sveits-kampen, ligger det noen Lyon-gaver i bagasjen, ja. FAKTA

John Alieu Carew

Født: 5. september 1979, Lørenskog

Sivil status: Ugift, ett barn.

Høyde: 195 cm.

Vekt: 88 kg.

Landskamper/mål: 47/12

Klubb: Lyon, Frankrike

Tidligere klubber: Lørenskog, Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas

FORBILDE: Verdens blideste Ronaldinho.