Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

Gjør som Ronaldo

Bygger kropp som en gresk gud. Er hundre prosent dedikert til fotballen og kjører ekstra runder i gymmen når landslaget møtes. Lagkamerat om Ødegaard: - Terningkast seks.

SJEF I SPANIA: Martin Ødegaard har fått en knallstart i Real Sociedad. Torsdag spiller Norge mot Malta på Ullevaal. Foto: NTB Scanpix
SJEF I SPANIA: Martin Ødegaard har fått en knallstart i Real Sociedad. Torsdag spiller Norge mot Malta på Ullevaal. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

STORO (Dagbladet): Bit for bit har Martin Ødegaard (20) bygd opp muskelmassen. Da han var i Real Madrid, fikk han et unikt innblikk i hvordan Cristiano Ronaldo og co. trente, tenkte, spiste og jobbet.

Bildet Ødegaard la ut på Instagram i helga, har vært den store snakkisen rundt fotballandslaget de siste dagene. Det viser et sensasjonelt treningsarbeid.

Fra å være en veik gutt fra Drammen, blottet han en topptrent overkropp etter Real Sociedads 0-2-tap for Athletic Bilbao.

GRESK GUD 1: Cristiano Ronaldo er trolig den best trente fotballspilleren i verden. Resultatet ser du hver gang han kaster skjorta. Foto: NTB Scanpix
GRESK GUD 1: Cristiano Ronaldo er trolig den best trente fotballspilleren i verden. Resultatet ser du hver gang han kaster skjorta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har tatt fysiske steg lenge, forteller 20-åringen til Dagbladet.

- Det er ikke noe spesielt for denne sesongen. Jeg er gradvis blitt sterkere og mer fysisk.

Lagkamerat på landslaget, Markus Henriksen, er imponert:

- Kroppen er terningkast seks, sier han.

GRESK GUD 2: Bildet av Martin Ødegaard vekker oppsikt. Det viser en topptrent 20-åring. Foto: Instagram
GRESK GUD 2: Bildet av Martin Ødegaard vekker oppsikt. Det viser en topptrent 20-åring. Foto: Instagram Vis mer

Ødegaard ville selv ikke lage noe oppstyr rundt bildet på et pressetreff i Oslo i går. Norge forbereder to kamper i EM-kvalifiseringen. Først Malta på Ullevaal torsdag, så Sverige i Stockholm søndag.

- Det var ingen spesiell grunn til at jeg la ut bildet, bedyrer Ødegaard, som styrer Instagram-kontoen sin selv og har to millioner følgere.

Det er ingen hemmelighet at den første tida i Real Madrid ga stortalentet et fantastisk innblikk i hvordan Ronaldo og de andre stjernene jobbet. Resultatet av dette ser vi nå.

- Jeg lærte masse av alle sammen: Profesjonalitet, måten å jobbe på, hvordan du tar vare på kroppen, behandling og skadeforebyggende arbeid. Det var mange detaljer å ta med seg, påpeker Ødegaard.

Strålende start

Han har kontrakt med Real Madrid fram til 2023. De to neste sesongene er han utlånt til Real Sociedad, og han har startet på strålende vis.

- Jeg regner med at de har et fysisk bra regime i Real Madrid og at han plukket opp noen tips. Martin er rett og slett proff, sier landslagskollega Jonas Svensson.

- Du ser en stor fysisk utvikling og vet at dette ikke kommer gratis. Når vi er på samlingen her, kjører han noen ekstra runder i gymmen. Og da må det være lov til å vise fram brystkassa. Er det ikke dette Instagram er til for? spør Alkmaar-spilleren og humrer.

Fokusert

Nåværende Juventus-spiller Ronaldo har ofte snakket om forsakelsene for å bli best i verden. Alt han gjør handler om å prestere uke etter uke etter uke. Og sånn er det med Ødegaard også.

- En maskin. Han er helt rå, sier Sander Berge.

- Han har tatt store steg ved alle sider av fotballen. Jeg er mektig imponert. Det er en fulltidsjobb. Men han gjør det virkelig til en fulltidsjobb. Han er utrolig profesjonell. Den tida han legger ned får han også igjen for.

Ødegaard kan få ros – og han kan få ris. Som regel er det overdrevent den ene eller den andre veien, mener han. Men alt handler om å følge sin egen retningssans. Og de største kravene stiller han til seg selv.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for et bilde han la ut på sin egen Instagram etter tapet for Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer

Målet er ganske enkelt: En dag skal han spille for Real Madrid.

- Jeg stresser ikke så mye med det akkurat nå. Jeg er i en fin klubb og kanskje i den beste ligaen i verden. Men, selvfølgelig: Jeg ønsker å ende opp i Real Madrid.

Får skryt

Hull-spiller Henriksen tegner et bilde av en klok 20-åring.

- Han har vært dyktig hele veien til å velge klubb. Først Heerenveen, så Vitesse og nå Real Sociedad. Jeg så kampen mot Valencia. Han er blitt en voksen spiller. Det er viktig at kvalitetene hans blir brukt. Han er dyktig til å ta valg i den offensive delen. I tillegg er han blitt en jævel til å jobbe defensivt.

Om de to neste kampene sier Ødegaard:

- Vi skal slå Malta. Taper vi for Sverige, blir det tøft å komme til EM-sluttspillet. Men med fire eller seks poeng kjemper vi for alvor om andreplassen.

Spania leder gruppa og har 12 poeng. På de neste plassene følger Romania og Sverige med sju poeng. Norge har fem, Malta tre og Færøyene null.

De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

EM-KVALIK
Spania440011-212
Romania421111-57
Sverige42118-77
Norge41218-75
Malta41032-103
Færøyene40043-120