- Gjorde alt riktig bortsett fra at jeg hadde feil posisjon på sisterunden

Northug innrømmer taktisk bommert.

MEDALJEN GLAPP: Petter Northug mistet kontakten med teten den siste kilometeren før mål, og klarte aldri tette luka til topp tre. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MEDALJEN GLAPP: Petter Northug mistet kontakten med teten den siste kilometeren før mål, og klarte aldri tette luka til topp tre. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det måtte vel skje en gang: Der Petter Northug vanligvis har både taktiske evner og fysisk form til å tette luka til teten inn mot mål, ble det i dag for langt opp.

Dario Colognas fart i front på avslutningen av VM-duathlonrennet holdt til gull, bak ham rakk ikke Northug fram til pallen.

Martin Johnsrud Sundby slo Sjur Røthe i kampen om sølvet, og sørget for en knallsterk norsk dag selv uten suksess for superstjernen.

Feil posisjon - Det glapp vel på siste runden. Jeg lå og ventet på en åpning egentlig, jeg havnet litt langt bak, men den kom aldri før sistebakken, sier Petter Northug etter løpet.

- Du hadde ganske god posisjon på vei ut på sisterunden, hvor gjorde du feilen?

- Jeg ville ligge der, og så gå forbi på vei inn i bakken, men så kom det folk både på høyre og venstre side, så da ble jeg liggende. Så ble det litt stopp inn i bakken og jeg måtte ligge og vente i køen, sier Northug.

- Var det en taktisk bommert?

- Ja, jeg kunne jo vært fem plasser lenger fram, for da hadde det vært lettere å manøvrere seg fram. Det er sånt som skjer her, jeg vet det er en løype der det blir trangt, så jeg skjønte at det ble for langt fram på vei inn i bakken der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer