MEDALJEN GLAPP: Petter Northug mistet kontakten med teten den siste kilometeren før mål, og klarte aldri tette luka til topp tre. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MEDALJEN GLAPP: Petter Northug mistet kontakten med teten den siste kilometeren før mål, og klarte aldri tette luka til topp tre. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

- Gjorde alt riktig bortsett fra at jeg hadde feil posisjon på sisterunden

Northug innrømmer taktisk bommert.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det måtte vel skje en gang: Der Petter Northug vanligvis har både taktiske evner og fysisk form til å tette luka til teten inn mot mål, ble det i dag for langt opp.

Dario Colognas fart i front på avslutningen av VM-duathlonrennet holdt til gull, bak ham rakk ikke Northug fram til pallen.

Martin Johnsrud Sundby slo Sjur Røthe i kampen om sølvet, og sørget for en knallsterk norsk dag selv uten suksess for superstjernen.

Feil posisjon
- Det glapp vel på siste runden. Jeg lå og ventet på en åpning egentlig, jeg havnet litt langt bak, men den kom aldri før sistebakken, sier Petter Northug etter løpet.

- Du hadde ganske god posisjon på vei ut på sisterunden, hvor gjorde du feilen?

- Jeg ville ligge der, og så gå forbi på vei inn i bakken, men så kom det folk både på høyre og venstre side, så da ble jeg liggende. Så ble det litt stopp inn i bakken og jeg måtte ligge og vente i køen, sier Northug.

- Var det en taktisk bommert?

- Ja, jeg kunne jo vært fem plasser lenger fram, for da hadde det vært lettere å manøvrere seg fram. Det er sånt som skjer her, jeg vet det er en løype der det blir trangt, så jeg skjønte at det ble for langt fram på vei inn i bakken der.

- Hadde du flere krefter?

- Ja, jeg følte meg i bra form og følte meg sterk. Jeg gjorde alt riktig bortsett fra at jeg hadde litt feil posisjon på sisterunden, sier Northug til Dagbladet.

Unner Cologna gullet
Foran seg inn på oppløpet så han at Dario Cologna ble for sterk. Men at det var to nordmenn bak ham gjorde skuffelsen litt lettere å svelge.

- Det var et lite plaster på såret at Martin og Sjur var to og tre, fem av seks medaljer for Norge i dag er bra. Jeg kunne ikke tatt noen av dem på oppløpet, det var for langt fram, sier Petter Northug.

- Er du veldig skuffet?

- Jeg er ikke sånn superskuffet, jeg gjorde mye riktig i dag og formen er bra. Det kommer flere muligheter her, sier Northug, som har femmila som neste individuelle mål.

Han unner også Dario Cologna et VM-gull, noe sveitseren har manglet.

- Dario har vært verdens beste skiløper sånn jevnt over, han har jo vunnet verdenscupen de siste årene. Han har hatt litt stang ut i mesterskap, så det var veldig fortjent. Dario har ingen VM-titler, og fortjener å få en.