Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjorde comeback for Newcastle etter kreften og ble helt. Så fikk han sparken - nå starter rettssaken mot gamleklubben

Jonas Gutierrez ønsker 25 millioner i erstatning.

SAKSØKER GAMLEKLUBBEN: Jonas Gutierrez mener Newcastle med vilje unnlot å la ham spille. Her mot Manchester Citys Fernandinho. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKER GAMLEKLUBBEN: Jonas Gutierrez mener Newcastle med vilje unnlot å la ham spille. Her mot Manchester Citys Fernandinho. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober ble det kjent at Jonas Gutierrez saksøkte Newcastle for behandlingen han fikk av klubben. Ifølge AP vil rettssaken starte førstkommende tirsdag.

Den tidligere Newcastle-spilleren krever to millioner pund, drøye 25 millioner norske kroner, i erstatning.

Bakgrunnen er det at han mener Newcastle med vilje holdt Gutierrez borte fra banen etter å ha blitt friskmeldt, slik at han ikke ville få mange nok opptredener til å utløse en ny ettårskontrakt automatisk.

I mars i fjor gjorde Jonas Gutierrez comeback for Newcastle etter å ha overvunnet testikkelkreften.

Fikk sparken via telefon - Den mottakelsen kommer jeg til å huske resten av livet. Jeg er veldig glad etter den mottakelsen og støtten fansen ga meg, ikke minst gjennom sykdommen, sa Gutierrez etter comebacket.

Tre måneder senere scoret Gutierrez 2-0-målet i den avgjørende kampen mot West Ham, hvor Newcastle endte opp med fornyet kontrakt i Premier League. Det gjorde ikke argentineren.

Lagkamerat i Newcastle, Ryan Taylor, ble ringt av manager John Carver og fortalt at han ikke fikk fornyet kontrakten sin. Så ble Taylor bedt om å gi telefonen videre til Gutierrez.

- Jeg synes at mann til mann, ansikt til ansikt, er den riktige måten å gjøre det på. Det fikk meg til å tro at de ikke bryr seg. Jeg har vært her i sju år, og gjorde alltid mitt beste. De 18 månedene jeg var ute var fordi jeg kjempet mot sykdommen, uttalte Gutierrez etter sparkingen.

Hele Norges coronakart