AU: Sergio Ramos løfter albuen og planter den rett i ansiktet på Viktoria Plzens Milan Havel 13 minutter ut i kveldens Champions League-kamp. Burde Real Madrid-stopperen hatt direkte rødt kort i den situasjonen? Foto: Filip Singer/EPA/NTB Scanpix
AU: Sergio Ramos løfter albuen og planter den rett i ansiktet på Viktoria Plzens Milan Havel 13 minutter ut i kveldens Champions League-kamp. Burde Real Madrid-stopperen hatt direkte rødt kort i den situasjonen? Foto: Filip Singer/EPA/NTB ScanpixVis mer

Gjorde du dette med vilje, Ramos..?

Blodet strømmet fra nesa til motspiller.

Viktoria Plzen - Real Madrid 0-5.

Real Madrids nye trener Santiago Solari fikk en hyggelig start på Champions League med stjernemannskapet han arvet etter sparkede Julen Lopetegui - men det er slett ikke et mulig friskmeldt Real Madrid det snakkes om etter det som blir en storseier borte mot tsjekkiske Viktoria Plzen i kveld.

Sergio Ramos har fra før et stempel som en av fotballens virkelige «bad men» - og det ryktet gjorde han definitivt lite for å dempe i kveld:

13 minutter i kampen - på stillingen 0-0 - gikk Viktoria Plzen-angriper Milan Havel rett i bakken etter en real albue fra spanske Ramos rett i nesa.

- Klart rødt kort

De lite hyggelige TV-bildene viste at blodet strømmet fra nesa til Havel - som riktignok forsøkte seg litt til før han måtte gi seg etter 38 minutter.

I Viasat-studioet var de ikke nådige mot Ramos' opptreden i situasjonen.

- Det der er med overlegg, og klart rødt kort. Han hever albuen der, var den klare dommen fra Morten Langli.

Rune Bratseth spør seg også hvorfor Ramos løfter albuen der, i en situasjon Real Madrid-stopperen tilsynelatende hadde full kontroll i.

- Hva skal han opp med albuen der å gjøre? spør Bratseth.

- Om det hadde vært en annen spiller som hadde gjort det der, så kunne man kanskje trodd det var et uhell, men når det er Ramos... Dessverre tror jeg det blir umulig å straffe han i ettertid, ettersom det blir vanskelig å bevise at han gjorde det med vilje, sier Rune Bratseth.

Benzema-dobbel

Den stygge episoden skjedde altså mens det ennå sto 0-0 i kampen, og Milan Havel hadde allerede satt spanjolene på et par prøver. Etter 20 målløse minutter i Plzen, så løsnet det derimot for Real Madrid foran mål:

To kjappe scoringer av Karim Benzema og Casemiro etter 21 og 23 minutter roet eventuelle Real-nerver, før Benzema igjen og Gareth Bale økte til 4-0 i minuttene før pause.

Toni Kroos la på til 5-0 i andre omgang og sikret at Real Madrid topper gruppe G på bedre målforskjell enn Roma.